maanantai 26. marraskuuta 2018

Valdemarin jouluherkut ja ”Joulun parhaat jatkot” = onnistuneet pikkujoulut


Eletään taas joulunalusaikaa ja ravintolat täyttyvät pikkujoulun viettäjistä. Meidän työpaikan pikkujouluja vietetään aika luovasti, eikä sen juhlinta ole mitenkään sidottu kalenteriin. Se lienee hyvinkin sallittavaa täällä Joulupukin kaupungissa. Olemmepa viettäneet pikkujouluja jopa toukokuussa, lauleskellen joululauluja erään ravintolan kabinetissa, ja syöden laulujen välillä hyvää ruokaa. Juuri silloin sattui olemaan varhainen hellekausi. Totesimme senkin mukavaksi sattumaksi, koskapa harvoin pääsee pikkujouluista suoraan terasseille jatkoille. Tänä vuonna vietimme pikkujouluja ihan normiaikaan näin marraskuun lopulla, kun lupaava ohjelmakokonaisuus tuli tarjolle. Terassikelit puuttuivat, mutta ei hätää, koskapa jatkotkin järjestyivät järjestävän tahon puolesta. Tämänkertaisen pikkujoulun tapahtumapaikkana oli Ravintola Valdemari Rovaniemellä.




Valdemari sijaitsee kauniilla paikalla jokirannassa, Jätkänkynttilä-sillan kupeessa. Kesäisin Valdemarin terassi on suosittu paikka. Näkymät ovat tietysti omaa luokkaansa, mutta niin on palvelukin, ohjelmatarjonnasta puhumattakaan. Kesä toisensa jälkeen siellä on esitetty viihdyttäviä musiikkinäytelmiä, viime kesänä aiheena oli Carola. Tanssikansaa hellitään vierailevilla tasokkailla esiintyjillä. Ja sitten on meitä, jotka haluamme käydä aina välillä valmiilla hyvällä ruoalla. Siihenkin tarpeeseen Valdemari on hyvä paikka. Ruoka on aina maistuvaa ja tunnelma kotoisan lämmin. Mutkattomaksikin Valdemaria sanoisin.




Tällä kertaa tarjolla oli joulubuffet, jossa oli tarpeeksi lajeja, mutta ei liikaa.
Sopivasti siis. Jokainen löysi helposti omat suosikkinsa.

Vihreää salaattia, salaatinkastiketta
Talon sienisalaattia
Rosollia, punajuurikermaa




Sillivalikoima
Katkarapu-skagen
Appelsiini-graavattua lohta
Lämminsavulohta, mätimoussea




Kasvispatee
Riistamakkaraa, punasipulihilloketta




Joulukinkkua, konjakkisinappia
Porkkana- ja lanttulaatikkoa
Keitettyjä perunoita
Talon tummaa kastiketta
Joululimppua ja ruisleipää




Jälkiruokapöydän virkaa toimitti vene, joka oli todella näyttävä kokonaisuus. Wau! 





Vene oli lastattu täyteen herkkuja niin, että jokaiselle löytyi myös mieluista jälkiruokaa.

Valdemarin Tiramisua
Kakkua
Joulurahkaa




Juustoja ja hilloketta
Rypäleitä
Keksejä
Kahvia/teetä




Nautimme tuosta kaikesta kiireettömästi, hyvällä ruokahalulla. Esillepano oli kaunista katseltavaa, ja se houkutteli maistelemaan. Vaikka ravintolasali oli illan mittaan liki täynnä, ei buffetin äärellä tarvinnut jonottaa, vaan seurue kerrallaan pääsi mukavasti suoraan herkkuja valitsemaan. Tämä tietysti toimi näin hyvin myös sen takia, että sen illan seurueet tulivat paikalle kaikki vähän eri aikaan.




Sitten kun vatsat olivat täynnä ja kaikilla hyvä lämmin mieli, alkoikin showtime eli ”Joulun parhaat jatkot”. Kun tekijöinä ovat Hannu Friman, Joni Kuokkanen ja Malla Ylijurva, on selvää, että hyvää viihdettä oli lupeissa. Show sisälsi kaksi puoliaikaa, joista ensimmäinen oli sketsipainotteinen ja toinen täynnä tanssittavaa musiikkia. Ensimmäinen puoliaika lämmitti yleisön niin hyvin, että heti toisen puoliajan ensitahdista oli tanssilattia täysi ja korkkarit katossa. Ihan mahtavaa menoa ja meininkiä. Kappalevalinnat olivat mukaansatempaavia.  Pidimme kunnolla hauskaa, loppuun saakka positiivisissa tunnelmissa. Väki yksinkertaisesti sanottuna viihtyi. Ja miksipä ei olisi viihtynyt, palikat olivat onnistuneesti kohdillaan.




Shown jälkeen ilta jatkui karaoken merkeissä, ja siitähän tulee aina musiikin osalta juuri niin onnistunut ilta, kuin miten hyviä laulajia löytyy paikan päältä. Onneksi hyviä esiintyjiä löytyi, myös omasta seurueestamme.




Ilta oli siis varsin onnistunut. Suosittelenkin lämpimästi tätä pakettia niille, joilla pikkujoulupaikka ja –ohjelma on vielä hakusessa. Joulubuffet joulushown kera on katettu aina 15.12.2018 asti. Valdemarissa osataan järjestää juhlat, joissa on helppo rentoutua. Hyvä ruoka ja ohjelma, sekä kiva fiilis – nuo kaikki löytyvät Valdemarista. Myös palvelu on aina hyvää ja leppoisaa. Tykkäsin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti