lauantai 22. syyskuuta 2018

Pekoni-leipäjuusto – voi vitsi, mikä makupari!


Ruokaostoksilla etenen yleensä ennalta laaditun ostoslistan mukaan. Niin, ja asiointia nopeuttaakseni listanihan on luonnollisesti laadittu suoraan lempikauppani tuotteiden sijoittelujärjestystä vastaavasti. Jos kaupassa on joku erikoispäivä, ja odotettavissa suuri ryntäys, pyrin käymään siellä jo mahdollisimman varhain ennen ruuhkaa.  Maistelukojuille en yleensä pysähdy, ne ovat minulle lähinnä hidasteita. Taidan siis toimia juuri päinvastoin, kuin mitä kauppias toivoo. Niinpä viime viikolla yllätyin itsekin, kun kaupan Lähiruokamarkkinat-päivän aamuna pysähdyin vasta kojuaan pystyttävän esittelijän kutsusta maistamaan leipäjuustoa lakkahillolla. Siitä kehkeytyikin mukava rupattelutuokio. Vaihdoimme ideoita, mihin kaikkeen leipäjuustoa voisi käyttää. Esittelijä kertoi niin mahtavan vinkin leipäjuuston ja pekonin yhdistämisestä, että se sai kuolan valumaan suupielistäni. Leipäjuusto lähti mukaani. Samoin huomasin koukkaavani takaisin jo ohittamalleni pekonihyllylle. Lopputulos on tässä, eilisen perjantai-illan herkku kohta mökille saavuttuamme.
Pekoni-leipäjuustokääröt valmistuivat todella helposti. Käärin pekonisiivut leipäjuustopalojen ympärille ja laitoin kääröt kylmään, kuivaan pannuun. Sitten vasta levy päälle. Tämän pekonipaketin ohjeen mukaan pekonit kypsyvät 2 minuutissa. Nyt kun ne olivat tällä lailla kääröinä, paistoin 2 minuuttia per puoli, ja sitten vielä varmistelin, että kyljetkin ovat kypsät. Yhteensä paistamiseen meni 5 minuuttia, siis siitä hetkestä kun pannu oli kuuma.
 
Tämä oli aivan uskomaton herkku. Mieleeni ei ollut ikinä kuuna päivänä tullut yhdistää tällä tavalla näitä kahta raaka-ainetta. Yksinkertaista, mutta todella herkullista. Olipas hyvä, että pysähdyin maistelukojulle. Olisin tätä vinkkiä ja makuelämystä köyhempi, ellen olisi pysähtynyt. Ja mikä yllättävää, leipäjuustoon yhdistettynä pekonikaan ei tuntunut mitenkään suolaiselta. Aivan mahtava setti kerta kaikkiaan.
Paistetut pekoni-leipäjuustot nautimme raikkaan salaatin kanssa. Salattiin laitoin: jääsalaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä.
Jääkaappiin oli viime viikolta jäänyt punaisia chilejä, ja niistä olisi päästävä eroon. Niinpä keksin käyttää yhden niistä salaatinkastikkeeseen, jota tein edellisen kerran vappuaaton salaatille. Se(kin) salaatti oli muuten niin hyvää, että kannattaa käydä tsekkaamassa. Salaattia, kurkkua, mangoa, avokadoa, fetaa….  Ohjeet tuohon vappuaaton salaattiin ja chiliseen salaatinkastikkeeseen löytyvät täältä.
Onneksi oli chiliä. Tästä tuli nimittäin niin loistava yhdistelmä, että se olisi voinut olla jopa suunniteltu kokonaisuus. Tästä eteenpäin tulenkin valmistamaan tätä sattumien kautta syntynyttä herkkukokonaisuutta juuri tällä lailla. Chili antoi ihanasti ryhtiä ja sweet chili –kastike taas tasoitti chilin tulisuutta. Pekoni-leipäjuustot raikkaan salaatin ja chilisen salaatinkastikkeen kera olivat ihan täydellinen match.


2 kommenttia:

  1. No nyt tuli vastaani sellainen herkku, jota tekisi mieli päästä heti testaamaan! Osaan kuvitella maun. Tuo pieni sweet chilin makeus sopii varmaan pekoni-leipäjuustoonkin. Kiitos kivasta uutuusvinkistä Pätsy ja hienoa viikonlopun jatkoa!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Kyllä sopii! Itsellänikin haluttaisi jo heti uudelleen tätä herkkua. Vieläkin tunnen tuon hyvän maun suussani. Mukavaa viikonloppua sinnekin! Kuinkahan siellä suunnalla Mauri puhaltaa... Täällä ei paljonkaan tuule, tosin välillä satelee, välillä ei. Ruska on juuri nyt parhaimmillaan.

      Poista