torstai 15. marraskuuta 2018

Katkarapucocktail – tyylikäs ja raikas klassikko


Viime viikonloppuna oli oikein juhlaputki. Lauantaina olimme kaksilla kekkereillä, ja viikonlopun kruunasi sitten isänpäivä. Yritin aiemmin viikolla kysellä toiveita isänpäivän ruoaksi, mutta vastaus ”tee mitä vain, kaikki maistuu hyvältä” ei paljon auttanut. Sinänsä tietysti hyvä niin, että sapuskani maistuvat. Tosin muistan anoppini evästäneen poikaansa meidän muuttaessamme yhteen, että ”muista sitten, että et koskaan valita ruoasta”. Eikä ole valittanut. Eli saattoihan siis tuo kaikkeen tyytyväisyys olla sitäkin. Itse asiassa olin meidän yhteen muuttaessamme aika surkea, vaikkakin innokas aloitteleva keittiövelho. Muistan vieläkin muutamia ihan legendaarisia kokkausmokiani, enkä tosiaan valituksen sanaa kuullut niistäkään. Nuo ajat ovat nyt vain mukavia muistoja, ja nykyvuosina töppäilen keittiössä pikkuisen vähemmän. Ainahan tekevälle sattuu. Isät ovat joka tapauksessa päivänsä ansainneet. Siksipä halusinkin tarjota alkuruoaksi katkarapucocktailia, mistä tiesin lasteni isän erityisesti pitävän. Siinäpä sopivan juhlava, ja silti helppo alkuruoka isien kunniaksi.




Tällä lailla valmistuivat katkarapucocktailit:

Sulata ja valuta ohjeen mukaan pussillinen katkarapuja. Tee myös Salsa Rosa makuuntumaan.




Salsa Rosa
(3:lle)

1,5 dl hyvää majoneesia
¼ dl ketsuppia
¼ dl sweet chili –kastiketta
2 tl sitruunanmehua
8 tippaa tabascoa

Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja laita kastike jääkaappiin odottamaan annosten kasausta.


Katkarapucocktail
(3:lle)

muutama salaatinlehti
½ tuorekurkkua
1,5 avokadoa
sitruunanmehua
1 pss katkarapuja
Salsa Rosaa
tilliä

Käsittele ensin kaikki raaka-aineet. Huuhtele ja kuivaa muutama salaatinlehti. Määrä riippuu lajista. Jääsalaattia laittaisin 1 lehti/annos, mutta tämä salaatti oli pienempirakenteista, joten niitä tuli 2 lehteä/annos. Huuhtele ja kuutioi kurkunpuolikas pikkukuutioiksi. Halkaise avokadot ja poista hedelmäliha kuoresta. Kuutioi se, ja tummumisen estämiseksi purista kuutioiden päälle sitruunanmehua. Silppua muutama tillin oksa.





Rakenna katkarapucocktailit siten, että revi annosmaljoihin ensin vähän salaattia, sitten kurkkua, avokadoa ja katkarapuja. Laita katkarapujen päälle 1-2 rkl Salsa Rosaa. Sitten uudet kerrokset samalla lailla, ja laita päällimmäiseksi taas Salsa Rosaa. Laitoin ainekset kahdessa erässä. Koristele tillisilpulla.




Näin helposti syntyivät kauniit ja raikkaat katkarapucocktailit. Salsa Rosa yhdistää ihanasti kaikki maut yhteen, ja antaa lisäksi sopivaa syvyyttä muuten niin raikkaaseen makuun.




Hyvin kelpasi tämä herkku, eikä valituksia kuulunut, niin kuin ei ole kuulunut ikinä muulloinkaan näiden vuosien aikana. Olisi sitten ollut syytä tai ei. Tyytyväinen olin kyllä minäkin tähän aina niin hyvään klassikkoon. Tätä voisi tehdä useamminkin, kun vain muistaisi.


4 kommenttia:

  1. Taas löysin yhden oman suosikkimme blogistasi, kiva juttu! Kastike vaihtelee, mutta juuri sinun ohjeillasi on varmaankin hyvää. Emme olekaan vähään aikaan syöneet katkiksia, vaikka on ollut suunnitelmissa. Kyllä meidänkin isi tuosta tykkää, jos joku sen valmistaa! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa 😀 Tämä on kyllä aivan ihanaa! Minä olen oppinut tuon Salsa Rosan juurikin siellä Espanjassa, tosin ohjeen olen kehitellyt mutu-tuntumalla ravintoloiden annoksia makustelemalla. Kiitos kommenteista 😘

      Poista
  2. Nam! Tämäpä voisi olla hyvä idea myös meidän joulupöytään. Yleensä aina olen jonkun kalaisan alkupalan tehnyt, ja vaihtelun vuoksi voisi tänä vuonna tehdäkin sen katkaravuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katkaravut sopivat oikein mainiosti joulupöytään. Tämä ei ole mitenkään liian täyttävää alkuruokaa, joten tämän jälkeen jaksaa syödä vielä jouluruokaakin 👍😋 Kiitos kommentista, Nanne!

      Poista