keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Aasialaistyyppinen broileri-linssikastike tuo hyvän olon


Sunnuntaina tuli oikein kunnon inkiväärin himo. Ehkä se on elimistön tapa kertoa, että nyt tarvitaan jotain todella terveellistä ja raikastavaa. Nimenomaan raikas olo minulle tulee aina inkivääriä syötyäni. Tuoretta inkivääriä ei meiltä siihen hätään löytynyt, mutta tahnaversiota oli kylläkin vielä purkissa jäljellä. Se sai kelvata. Olin ajatellut tehdä broileriruokaa tavalla tai toisella, mutta tämän himon myötä sain idean kokeilla aasialaistyyppistä lähestymistä broileriin. Tällaista siitä sitten tuli.




Broilerin fileitä olin ostanut ihan tarkoituksella, ja hetken kaappien sisältöä tutkailtuani löysin sieltä ihan mahtavat kaverit broilerille.




Broileri-linssikastike

(4:lle)

öljyä
4 broilerin fileetä (nämä olivat valmiiksi yrttimaustettuja)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 tl currytahnaa (vihreää)
2 tl inkivääritahnaa
2 punaista chiliä (tuoreita)
1 keltainen paprika (ihan sama minkä värinen)
3 rkl soijaa
1 tlk kookosmaitoa
1 pkt vihreitä kypsiä linssejä (GoGreen)
ruohosipulia
persiljaa

Suikaloi broileri ja silppua sipulit. Pese chilit ja paprika. Silppua chili ja paloittele paprika. Valuta ja huuhtele linssit ja silppua yrtit. Alkuvalmistelut on nyt tehty.

Kuumenna pannu ja lorauta sinne öljyä. Paista broilerisuikaleita muutama minuutti ja lisää sipulit. Jatka paistamista, mutta pienennä lämpöä, että valkosipuli ei pala.




Lisää curry- ja inkivääritahnat sekä chilit, paprikat ja soija. Lisää myös kookosmaito ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Lisää sitten linssit ja kiehuttele vielä pari minuuttia. Tarkista maku ja lisää yrtit.




Basmatiriisi sopii erinomaisen hyvin tämän broileri-linssikastikkeen seuraksi. Asettelin riisit lautaselle renkaaksi, jolloin keskelle jäi kastiketta varten ”kuppi”.  Siitä oli hyvä dipata kastiketta riisin matkaan, eikä annos levinnyt lautaselle, kuten monesti riisin ja kastikkeen kanssa käy.




Tästä satsista riittää hyvin neljälle. Meitä oli vain kaksi, joten pakkasin loput ateriasta mikroastioihin töihin mukaan otettavaksi. Hyvältä maistui vielä seuraavanakin päivänä, ja oli aikaa säästävää, kun lounas oli jo mukana. Ja vieläpä hyvä lounas.



  

4 kommenttia:

  1. Maiskista!😋 Nyt on ruokaa just mun makuuni! Olemme miehen kanssa lähes koukussa aasialaismaustettuihin ruokiin;kanaa, kalaa tai vain kasviksia, kaikki käy! Sitruunaruohoakin saa purkissa, jos ei satu jääkaapista löytymään. Se ja kafferlimetin lehdet antavat tosi raikkaan maun aasialaisiin komboihin!👌Rentoa ja herkullista viikonloppua sinne! 🤗🥂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Maiskista vaan 😋 Kyllä todellakin aasialaistyyppiset ruoat maistuvat meillekin. Sillä saralla minulla olisikin paljon tutkittavaa ja opiskeltavaa sopivien kombojen suhteen 👍 Tämä rakentui siltä pohjalta, mitä sattui löytymään, mutta hyvä setti tuli 😍

      Poista
  2. Ai että näyttää herkulliselta. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se vain hyvää olikin :) Kiva kun löysit blogiini!

      Poista