lauantai 2. maaliskuuta 2019

Broilerisuikale-riisivuoka on hyvä ja helppo arkiruoka


Teen usein arkiviikkoina jonkin uuniruoan, josta meille riittää syömistä parinakin päivänä. Vähän lisukkeita vaihtelemalla ruoka on seuraavana päivänä kuin uusi. Ajatus viime viikon uuniruoasta lähti siitä pohdinnasta, mihin käyttäisin jääkaapissa pyörivät pekonipaketin ja vajaan tölkillisen puolikuivattuja tomaatteja. Laatikkoruoat ovat hyviä jämien hyödyntämiseen, niin nytkin. Lisäsin tämänkertaiset jämät broileri-riisivuoan höysteeksi.




Voit käyttää tähän vuokaan joko maustamattomia tai maustettuja broilerinfileitä. Jos vain jaksat, kannattaa suikaloida itse broilerinfileet. Yleensä teenkin niin, koska sillä lailla saa paljon parempia ja hieman isompia suikaleita. Tällä kertaa olin kuitenkin työpäivän jälkeen kaupassa niin väsyksissä, että oikaisin ostamalla valmiiksi suikaloituja ja maustettuja broilereita. No ihan hyvää siitäkin tuli. Jos kuitenkin käytät maustamattomia broilereita, niin muista maustaa ne lempimausteillasi. Nämä valmiiksi maustetut eivät tarvinneet paistovaiheessa pippuria kummempaa maustetta. Suolaa en lisännyt missään vaiheessa.

Broilerisuikale-riisivuoka

(4:lle)

1 pkt pekonia
600 g broilerisuikaleita
1 sipuli
mustapippuria

voita vuoan voiteluun
2,5 dl pitkäjyväistä riisiä (raakana)
1,5 dl puoli(aurinko)kuivattuja tomaatteja
1 pss pakastemaissia
5 dl kanalientä
2,5 dl kermaa (tällä kertaa maustettua, ”kolme sipulia”)
lehtipersiljaa

1.
Pilko pekoni ja silppua sipuli. Laita pekonipalat kylmälle pannulle ja kuumenna pannu vasta sitten. Paista pekonisuikaleita pari minuuttia ja lisää broilerisuikaleet ja sipulit. Paista ne kypsiksi ja mausta pippurilla (ja tarvittaessa muillakin mausteilla). Tarkista maku.




2.
Voitele vuoka ja kaada riisit vuoan pohjalle. Levittele ne tasaisesti. Lisää pieneksi pilkotut puolikuivatut tomaatit ja kaada sekaan myös jäiset maissit.




3.
Lisää pekoni-broileriseos sekä nesteet (kanaliemi ja kerma). Sekoittele ainekset tasaisesti vuokaan.


Kanaliemi lisätty. Sitten vielä kerma.


4.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 1 tunti. Tarkkaile loppupuoliskolla, uhkaako pintaa kuivuminen. Voit tarvittaessa hieman sekoitella ja laittaa loppukypsymisen ajaksi folion päälle. Viimeistele valmis vuokaruoka persiljasilpulla. Tällä kertaa minulla oli lehtipersiljaa.


Valmista on!


Tämä oli ensimmäinen kerta, kuin tein broileri-riisivuokaa juuri näillä raaka-aineilla. Pekonihan sopii aina broilerin kanssa samaan vuokaan, mutta myös maissit olivat todella kiva lisä ja niitä oli kiva poksutella hampailla. Puolikuivatut tomaatit antoivat oman maukkaan säväyksensä. Välttämättömiä ne eivät tietenkään ole, ja voitkin ihan hyvin korvata ne vaikka tuoreilla paprikoilla, tai tuoreilla kirsikkatomaateilla. Jokin värintuoja tähän ruokaan on joka tapauksessa hyvä.




Ensimmäisenä päivänä nautimme broilerisuikale-riisivuokaa raikkaan ja yksinkertaisen salaatin kanssa. Siinä oli pelkästään jääsalaattia, kirsikkatomaatteja ja salaattijuustokuutioita, joiden öljy toimi salaatinkastikkeena. Toisena päivänä tein hieman erilaisen salaatin, ja sen lisäksi lisukkeena oli puolukkahilloa, joka sopi tähän kuin nenä päähän.




Viikko oli kovin kiireinen, joten ajoitin tämän ruoan teon sellaiseen iltaan, kun seuraavasta päivästä oli tulossa vielä kiireisempi kuin edellisestä. Ottaisin silloin eväät töihin mukaan. Kyllä vain olikin ihanaa lämmittää työpaikan mikrossa annos tätä herkullista arkiruokaa, ja seurustella samalla omia eväitään syövien työkavereiden kanssa hetken verran ilman työjuttuja. Meillä on sellainen kirjoittamaton sääntö, että kahvihuoneessa ei puhuta työasioita.  Kaiken muun hyvän lisäksi säästin samalla parikymmentä minuuttia tehokasta työaikaa, kun ei tarvinnut lähteä ajelemaan johonkin lounasravintolaan.

4 kommenttia:

  1. Kiitos näistä ohjeistasi! Olen jo monta kertaa kokannut ohjeillasi ja niin aion tehdä myös huomenna koska otin juuri 600gr broilersuikaleita sulamaan;)
    Meillä on hyvin samanlainen ruokamaku,ja minullakin on kiinnostus hyvään ruokaan ja ruanlaittoon,mutta on kiva kun saan sinulta uusia ideoita!
    Seuraava kysymys onkin että miten sinä saat linjasi pysymään kurissa?
    Minulla ainakin rakkaus hyvään ruokaan ja punaviiniin? alkaa jo kiristää vyötäröllä:))
    Ps;pestobroileri sai runsaasti kiitosta kun oli poika vaimoineen käymässä ja viimejouluinen punajuurivuoka oli aivan huippua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! 😍 Tällainen palaute todella lämmittää sydäntä! Onpas kiva kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa ja aivan mahtavaa, että sieltä on löytynyt käyttökelpoisia vinkkejä 👍
      Ja vastauksena kysymykseesi... en mitenkään! 😂😅 Se onkin asian kääntöpuoli 😉
      Mukavaa lauantai-illan jatkoa!

      Poista
  2. Pekonia tulossa miehen mukana kauppareissulta.. Muut aineet löytyykin jo kaapeista. Tämä resepti tuli hyvään saumaan. Kalaruokien jälkeen alkoi tehdä mieli broiskua! 😋👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs sattui! 👍 Kiva kuulla. Broilerista saa kyllä monenlaista hyvää syötävää. Mukavaa päivää sinne Hämeeseen! 😍 Täällä aurinko komeasti paistelee. Kyllä nyt kelpaa hiihdellä, kellä hiihtoloma on. Itse katselen kaunista säätä nyt työhuoneen ikkunasta käsin 😉

      Poista