torstai 21. maaliskuuta 2019

Ruokaisat lounassalaatit ovat arjen herkkua


Edellisessä postauksessani uhkasin syödä tämän viikon vallan kasvisruokia, ennen seuraavaa ravintolasumaa. No on tässä ruoassa paljon kasviksiakin. Makkaroissakin on broilerinlihan lisäksi mm. herkkutatteja, eli vähän kasvisten suuntaan ne ovat keikallaan nekin. Vakavasti, en tästä yrittänytkään tehdä mitään kasvisannosta. Tämä on jo viime viikon satoa, ja silloin minun piti tehdä oikein kunnolla ruokaisa salaatti. Kävi vain niin, että unohdin pois puolet niistä ruokaisista raaka-aineista. Toki unohdetuilla aineksille löytyi myöhemmin muuta käyttöä, joista lisää postauksen edetessä. Lähdetään nyt kuitenkin liikkeelle tästä Vottosen Vihellys -salaatista. Nimi tulee tietysti makkarasta, joka on herra Eero Vottosen käsialaa.




Alkuperäinen tarkoitukseni oli tehdä tällainen ruokaisa makkarasalaatti...

Makkarasalaatti


salaattia
kurkkua
kirsikkatomaatteja
kasviksille roiskaus oliiviöljyä, sekä suolaa ja pippuria
paistettuja makkaroita
paistettuja perunoita
juustokuutioita
keitettyjä kananmunia
sinappimajoneesia

Muuten hyvä, mutta perunat ja juusto jäivät jääkaappiin, vaikka olin ihan tarkoituksella ostanut kantarellijuustoa. Sellainen juusto osui todellakin silmiini kaupassa, joten ostettavahan se oli. Poden nimittäin edelleenkin puutostilaa kantarelleista. En onnistunut viime kesänä löytämään torilta kantarellin kantarellia. Nyt sitten ostan kaikkea, missä puhutaan vähänkään kantarelleista.




Sinappimajoneesi


Sekoita keskenään:

1 dl majoneesia (Hellmann’s)
2 rkl dijonsinappia (honey)
1 tl sitruunanmehua




Juusto jäi siis käyttämättä tuosta yllä olevasta salaatista. Se oli oikeastaan ihan hyvä asia, makkarasalaatti oli ihan tarpeeksi ruokaisa noinkin. Toisaalta myös tälle viikolle tarvittiin erilaisia suolapaloja salaattiin. Teinkin sitten tällaisen salaatin eiliseksi lounaaksi.




Tunamuna-juustosalaatti

(2-3:lle)

1 pss babypinaattia
1 kurkku
1 rs (n. 200 g) kirsikkatomaatteja
juustokuutioita
1 tlk tonnikalaa (Abba)
2 rkl kapriksia
suolaa
mustapippuria
kananmunia

Salaatinkastike

1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
pieni loraus sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 rkl ruohosipulia silputtuna
pikkuisen suolaa ja pippuria

Huuhtele ja linkoa babypinaatit. Levitä ne tarjoiluvadille tai suoraan lautasille.




Paloittele pestyt kurkku ja kirsikkatomaatit. Kuutioi juusto. Sekoita keskenään kurkku, kirsikkatomaatit, juusto, tonnikala ja kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa seos pinaatinlehtien päälle. Pyöräytä pinnalle vielä pikkuisen suolaa.




Sekoita salaatinkastike kevyesti, onnistuu ihan käsivispilällä. Pirskottele kastiketta sinne tänne annoksen päälle.




Aika kivoja ruokaisia salaatteja olivat nämä molemmat, niin makkara- kuin tonnikalasalaattikin. Kumpikin palveli hyvin päivän pääateriana. Nälkä lähti, mutta ei täyttänyt liikaa. Ja ainahan voit tehdä salaatin seuraksi juuri niin ruokaisat voileivät, kuin hyvältä tuntuu.


tunamuna-juustosalaatti


Tällaiset ruokaisat salaatit syntyvät tosi nopeasti. Toisinaan vain pitää käyttää vähän mielikuvitusta, että keksii, mitä salaattiin heittelisi. Halusinkin tällä postauksella lähinnä antaa pari vinkkiä, miten vähistäkin raaka-aineista saa ihan ruokaisaa salaattia. Salaattiin voi kätkeä melkein mitä vain, mikä hyvältä maistuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti