keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Välimeren pollo ja kasvisgratiini


Kohteessa ollaan. Siis siellä, missä sardiinitkin lentävät. Täällä ollaan oltu jo la-su välisestä yöstä alkaen. Heti alkajaisiksi piti hoitaa tiettyjen paikallisten lempiherkkujemme puutostilat pois päiväjärjestyksestä. Luonnollisesti ensimmäinen ravintola oli tälläkin kertaa Restaurante La Sirena. Ja totta kai sunnuntailounaan muodossa. Ravintola oli taas täynnä vapaapäivää viettäviä paikallisia. Siinä iloisessa puheensorinassa oli helppo virittyä ensimmäisen lomapäivän viettoon. Maanantaina vasta kokkasin eka kertaa kotona. Muhkeita kanan rintafileitä ja juustokuorrutettuja kasviksia. Nami nam.




Täällä kohteessa kokkaan helppoja ruokia, etenkin näin kauniina ja kuumina kesäpäivinä. Silloin ruoan pitää valmistua joko hetkessä (salaatit), tai sitten melkein itsekseen (uuniruoat ja keitot). Näin aikaa jää oleelliseen, eli juuri siihen, minkä takia täällä olemme. Ja sehän on ulkoilmaelämä ja rentoutuminen, hyvää ruokaa unohtamatta.




Paikallisten kauppojen hevi-osasto on aivan unelma. Kasviksia löytyy joka lähtöön. Sesongin tuotteet ovat aina hyvin esillä. Ensimmäinen kotikokkailu alkoi tosin niistä kasviksista, mitkä täällä ovat aina mahtavia. Tomaatti ja kesäkurpitsa. Valkosipulilla ja juustolla höystettynä niistä syntyi ihan mahtava lisuke kanalle. Näitä kaikkia löytyy myös koti-Suomen kaupoista.


Tässä kohti lisäsin dukkahin.


Viipaloin uunivuokaan yhden muhkean tomaatin ja yhden pienen kesäkurpitsan. Pinnalle suolaa ja pippuria, sekä 4 silputtua valkosipulinkynttä ja neljän juuston juustoraastetta (cheddar, manchego, gouda, emmental). Loraus oliiviöljyä. Dukkahiakin minun piti laittaa tässä kohti, mutta unohdin. Lisäsin sitä myöhemmin…




Nämä paikalliset kanat ovat kyllä ihan mielettömiä. Kaikkea löytyy. Pullukoita fileitä, ohuita fileitä, luullisia koipia ja siipiä, kokonaisia kanoja. Ihan mitä vain, ja yleensä kaikki ihan naturel. Tosin viimeisimmillä käynneillä olen huomannut jo marinoitujen lihatuotteidenkin rantautuneen (vähäisessä määrin tosin) marketeihin.


  


Otin kananfileisiin rusketusraidat grillipannulla. Maustoin fileet suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Laitoin nämä mehevät fileet uuniin samalla pellillä yhdessä kasvisgratiinin kanssa. Kumpikin laji tosin kävi välillä ulkona uunista huonomuistisen kokin paikkailtavana. Kasviksille heitin pintaan dukkahia, ja sitten vielä vähän juustoraastetta. Kanojen pintaan levitin vihreää genovese pestoa. Ja sitten takaisin uuniin. Kanojen pulleudesta johtuen ne olivat uunissa noin tunnin. Suomalaisia broilerinfileitä olisin kypsyttänyt ehkä vain puolisen tuntia.


Sekä pesto että dukkah lisätty.

Vaikka tämä ruoka olikin uunissa noin tunnin, oli aktiivinen ruoanvalmistusaika hyvin lyhyt. En ottanut aikaa, mutta ei siihen kauaa tuhraantunut. Ja jos olisin muistanut laittaa heti kerralla dukkahit ja pestot uuniin mukaan, niin ei olisi tarvinnut vierailla keittiössä sitäkään kertaa. Eli ehkä vähän loma-modella ajatus toimi jo silloin. Mutta toimii kuitenkin.




Kun sekä pollot että kasvikset olivat valmiit, yhdistin ne kaikki samaan vuokaan tarjolle. Pinnalle basilikasilppua. Herkullinen pihapäivän lounas tästä syntyi. Maanantaina emme tosiaan kovin kauas asunnolta eksyneet. Tarkoitus oli rentoutua. Aika hyvin se toteutuikin. Koko päivä uikkareissa, tehtiin sitten etätöitä tai laiskoteltiin. Hyvää ruokaa siinä samalla. Päivä oli muy bueno.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti