torstai 23. toukokuuta 2019

Lumoava Burrata-Caprese (ja mitkä tomaatit!)


Eräänä päivänä lähikaupan vihannesosastolla silmiini osui niin erikoisen näköiset tomaatit, että niitä oli ihan pakko ostaa. Jatkoin matkaa juustotiskille, ja kun näin siellä nesteessä kelluvat burrata-pallot, oli homma selvä. Tekisin niistä ja noista erikoisista tomaateista Caprese-tyylisen salaatin. Perinteisesti tämä salaatti tehdään mozzarellasta ja tomaatista, mutta ei tästä versiostakaan voinut tulla muuta kuin hyvää. Tai no tuli siitä jotain muuta, nimittäin taivaallista.




Tomaatti-mozzarellasalaatin olen tehnyt jo vuosia Vappu Pimiän verrattoman ohjeen mukaan, tässä linkki alkuperäisohjeeseen. Se on ollut niin mainio resepti, että minulla ei ollut mitään tarvetta lähteä tälläkään kertaa sitä muuntelemaan. Balsamico oli päässyt täältä lomakeittiöstä loppumaan, joten korvasin sen ihan mielettömän ihanalla punaviinietikalla (Vinagre de Jerez RESERVA al Pedro Ximénez). Kirjoitan ohjeeseen kuitenkin alkuperäisen viinietikan, eli balsamicon.

Caprese-salaatti


1 pallo (250 g) burrataa tai 2 palloa buffalo-mozzarellaa
2 mehukasta tomaattia (tai 1 rasia kirsikkatomaatteja)
1 valkosipulinkynsi
pari kourallista basilikanlehtiä
hyppysellinen suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
4 rkl balsamicoa (tai hyvää punaviinietikkaa)




Silppua valkosipuli ja basilika pieneksi ja kaada niiden päälle oliiviöljyä ja balsamicoa. Mausta suolalla ja pippurilla.




Huuhtele tomaatit ja paloittele ne (tai puolita kirsikkatomaatit). Levitä tomaatit lautasille.




Revi burrata- tai mozzarellapallot kahtia ja laita ne lautaselle tomaattien keskelle. Valele tomaateille basilikaseosta.

Pirskottele burratalle (tai mozzarellalle) oliiviöljyä, ja pyöräytä niille myllystä vähän suolaa ja pippuria.




Voi kuinka ihanalle tämä salaatti maistuikaan. Se sopi ihan täydellisesti mukavaan kesäpäivään. Burrata näytti aivan kermavaahdolta, ja kyllä se kermaiselta maistuikin. Se oli suorastaan suussa sulavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti