tiistai 7. toukokuuta 2019

Chorizo-kanapata – lomakeittiön kestosuosikki


Mennäänpäs tämäkin postaus vielä uuniruoalla, edellisen postauksen jatkeeksi. Edellisen ja tämän uuniruoan välissä tosin on vaihtunut sekä maa että raaka-aineet. Tämänkertainen helppoakin helpompi uuniruoka on sellainen, jonka valmistan melkein joka kerta täällä Espanjassa ollessani. Teen sitä yleensä siinä kohtaa, kun olemme ehtineet nauttia muutaman kerran mereneläviä, joita aina Suomessa kovasti kaipaamme. Tämä ruoka valmistuu uunissa itsekseen samalla kun ”kokki” makoilee pihalla, ja sehän on myös lomalla plussaa.




Andalusialainen chorizo-kanapata

(4:lle)

oliiviöljyä
6-8 keskikokoista perunaa
suolaa
mustapippuria
1 iso sipuli
2 vihreää suippopaprikaa (tai tavallisia paprikoita)
n. 500 g kanaa (tässä rintapaloja)
mausteita kanalle (tässä pollomaustetta, vähän suolaa ja pippuria)
n. 350 g tuorechorizoa (kestomakkarakin käy)
oreganoa
1 sitruunan mehu

210 C uunissa reilu tunti




Voitele vuoka oliiviöljyllä. Pese perunat ja lohko ne kuorineen neljään osaan. Levitä perunalohkot vuokaan, ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja pilko sipuli reiluiksi paloiksi. Pese ja suikaloi paprika. Rakastan näitä paikallisia vihreitä suippopaprikoita!  Lisää kasvikset vuokaan.

Mausta kananfileet (tai reidet tms.) makusi mukaan kevyesti. Chorizo maustaa osaltaan kaikki ainekset. Paloittele filee reiluiksi paloiksi ja laita kanapalat vuokaan perunoiden väliin.




Kuori chorizot ja tarvittaessa paloittele pienemmiksi. Työntele chorizopalat kanojen ja perunoiden väliin siten, että niitä tulee joka puolelle vuokaa.




Ripottele pinnalle oreganoa ja kaada joukkoon sitruunasta puristettu mehu. Roiskuttele vuoalle vielä oliiviöljyä, tämän voit tehdä ihan rennolla kädellä. Kypsyessään chorizo antaa vuokaan makunsa ja mehunsa niin, että oliiviöljyn ja sitruunamehun ohella muita kostukkeita ei vuokaan tarvita.


Menossa uuniin...


Laita vuoka uuniin ja paahda reilu tunti, kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä.




Voi niitä tuoksuja, mitä uunista pihalle kantautuikaan. Ne suorastaan kutsuivat pari kertaa paiston aikana tarkkailemaan kypsymisen etenemistä. Samalla oli hyvä hieman sekoitella aineksia, jotta mikään niistä ei joutunut olemaan pinnalla liian kauan. Näin kaikki raaka-aineet säilyivät mehevinä, ja pääsivät imemään itseensä vuoan pohjalle muodostunutta herkullista paistolientä.




Chorizo-kanapadan seuraksi tarjosin raikkaita kirsikkatomaatteja. Chorizo on sen verran heviä kamaa, että tomaattien lisäksi emme kaivanneet muita lisukkeita. Toki liemessä voisi olla kiva dipata esim. patonkia, mutta minä sörssäsin pari perunaa tuohon herkulliseen liemeen. Kyllä, ihan niin kuin lapsena tehtiin. Ja mitä herkkupottuja niistä sitten tulikaan!




Söimme tätä vielä seuraavanakin päivänä. Silloin tuunasin ruoan lisäämällä ennen mikrossa lämmitystä joukkoon rasiallisen keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Ne raikastivat annosta mukavasti.




Tänään taitaakin olla taas merellisten herkkujen vuoro. Vielä on monta listalla olevaa lajia maistelematta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti