tiistai 21. toukokuuta 2019

Lomakokin helpot ja herkulliset pastat


Aina jossakin vaiheessa Espanjan lomaa tulee hetki, jolloin on ihan pakko saada pastaa. Se on mukavaa vastapainoa kaikille paikallisille herkuille. Tällä lomalla olen tehnyt kaksi kertaa pastaa, ja kummallakin kertaa tein sen sitä kautta, missä aita oli matalin. Se on ihan sallittua. Hyödynsin siis valmispestoja, jotka olivat kylläkin erittäin hyviä pestoja. Ostin kaksi erilaista punapestoa (paikallisissa kaupoissa ei punapestoja juurikaan ole, mutta eräästä saksalaisesta kaupasta niitä löysin), joista toisessa oli aurinkokuivatun tomaatin lisäksi sieniä ja jopa tryffeliä (valmistettu Espanjassa!). Se pesto pääsi ensimmäiseksi kokeiluun, oltuamme täällä reilun viikon ajan.




Pasta syntyi todella helposti. Laitoin pastaveden kiehumaan ja huuhtelin ja puolitin sillä välin pari kourallista kirsikkatomaatteja. Silppusin myös muutaman oksan persiljaa.




Keitin pastan pakkauksen ohjeen mukaan, ja kauhaisin kattilasta kupillisen keitinvettä odottamaan loppusilausta. Kuumensin kattilassa oliiviöljyä, ja kuullottelin siinä kirsikkatomaatteja hetken verran. Maustoin ne suolalla ja pippurilla. Lisäsin kattilaan purkillisen tuota herkullista pestoa ja lämmitin sen yhdessä tomaattien kanssa. Sekoitin joukkoon valutetun pastan ja pari lorausta pastan keitinvettä. Viimeiseksi heitin sekaan persiljasilpun.




Tässä vaiheessa oli hyvä tarkistaa suola ja pippuri, ja sitten pasta oli valmis annosteltavaksi. Raastoin pinnalle paikallista juustoa. Parmesaani sopii tähän tietysti myös paremmin kuin hyvin.




Tämä pasta oli siis todellakin sellaista ”helpolla hyvää” -lomapastaa. Toki voit tehdä peston myös itse, mutta tällä kertaa tämä valmispesto kelpasi meille erittäin hyvin.

Tein toisen lomapastan eilen, melkein kolme viikkoa täällä oltuamme. Se syntyi tilanteessa, kun olimme lähdössä myöhään iltapäivällä golfia pelaamaan, ja sitä ennen pitäisi syödä jotain. Kaapista löytyi sopivasti pussinpohjallinen tagliatellekeriä, ja se toinen pestopurkki oli vielä käyttämättä. Tämä pesto sisälsi punaista chiliä ja ricottajuustoa. Resepti oli vielä helpompi kuin tuo edellinen. Keitin pastat ja otin keitinvettä talteen. Sekoitin puoli purkillista pestoa valutetun pastan joukkoon. Viimeistelin pastan sekoittamalla keitinvettä pastan joukkoon kattilan poristessa kuumalla levyllä. Pinnalle basilikaa, parmesaania ja mustapippuria, siinä se oli.




Annos oli juuri sopivan kokoinen varhaiseksi lounaaksi, ehkä noin puolikas normiannoksesta. Jaksoimme siten vielä pelatakin. Toki pelin aikana söimme tällaiset paahdetut ja täytetyt eväsleivät (tonnikalaa, cocktailkurkkuja ja manchegoa), jotka puolitin veitsellä kahteen osaan leikaten. Laitoin kummankin puolikkaan omaan kääröönsä, ja siten oli helppo syödä eväsleivät pienemmissä erissä kesken peliä.






Leivät oli tietysti pakattu kylmäkallen kanssa bägeihin, joten ne säilyivät freeseinä koko helteisen kierroksen ajan. Päivä oli mitä sopivin golfille, auringonpaisteen ohella meitä hemmotteli ihanan lämmin tuuli. Tänään olemmekin sitten vain laiskotelleet, toki hyvässä ruoassa olemme tänäänkin pysyneet. Siitä lisää myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti