keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Täytetyillä suippopaprikoilla viikonloppu käyntiin


Perjantaisin on mukava julistaa viikonloppu alkaneeksi (arki-iltoihin verrattuna) astetta nautinnollisemmalla iltapalalla. Viime viikonlopun rauhoituimme taas mökillä, ja perjantai-iltana sinne perille päästyämme tein tosi hyvää iltapalaa. Olin aiemmin viikolla ostanut kaksi suippopaprikaa soppaa varten, ja unohtanut käyttää ne siihen. Jotain käyttöä niille oli siis keksittävä. Siitä se idea täytetyistä suippopaprikoista lähti. Ohjetta minulla ei niille ollut, joten valmistin ne mukaan ottamiani raaka-aineita vaistonvaraisesti yhdistellen. Vaikka ei niissä kyllä paljon valmistamista ollut, niin sukkelasti ne syntyivät. Vaistoon kannatti luottaa nytkin, sillä kokonaisuus oli oikein herkullinen. Hätäsuunnitelmaa (makkarat takkaan) ei siis tarvinnut ottaa käyttöön.




Tonnikala-kasvistäytteiset suippopaprikat
(2:lle)

2 kohtuullisen suurta suippopaprikaa
oliiviöljyä (käytin valkosipuli-chiliöljyä)
1 tlk tonnikalaa (Abba)
1/3 kesäkurpitsaa
1/3 prk puolikuivattuja tomaatteja (Pirkka Parhaat)
1/2 rs keltaisia kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
mustapippuria
aavistus sormisuolaa
50-100 g parmesaania

1.
Pese suippopaprikat ja halkaise ne pituussuunnassaan kahtia. Kannattaa hetki harkita, mistä kohti vedät paprikat halki. Koeta löytää kummallekin puoliskolle pohja, joka voisi pysyä keikahtamatta uunipellillä. Laita paprikat pellille leivinpaperin päälle ”veneiksi”, eli täytettävä puoli ylöspäin. Jos paprikat tuntuvat kovin keikkuvilta, viillä pohjasta ohut kerros pois siten, että pohjasta tulee tasaisempi. Varo tekemästä reikää pohjaan! Minä en viiltänyt pohjaa, mutta asettelin paprikat kylki kylkeä vasten toisiansa tukemaan. Lorauta kunkin paprikan sisään pikkuisen öljyä ja levitä se tasaisesti paprikan sisäpinnoille. Voit käyttää tavallista oliiviöljyä, tai sitten hieman sähäkämpää, kuten minun käyttämäni öljy oli.




2.
Valuta tonnikaloista enimmät nesteet (minulla öljyversio) pois, mutta älä kuitenkaan purista kuivaksi asti. Kippaa tonnikalat kulhoon, ja möyhennä isoimmat palaset pienemmiksi.

3.
Pese ja pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Pieni myös puolikuivatut (tai aurinkokuivatut) tomaatit ja kirsikkatomaatit. Silppua valkosipulit. Lisää nämä kaikki tonnikalan joukkoon, ja sekoita.

4.
Mausta seos mustapippurilla ja tarvittaessa pienellä määrällä suolaa. Suolan tarve riippuu siitä, kuinka suolaista tonnikalaa ja aurinkokuivattua tomaattia käytät. Toki parmesaani tuo myös suolaisuutta.

5.
Raasta parmesaania itsellesi hyvältä tuntuva määrä. Tähän satsiin meni noin puolet parmesaanitahkosta, eli arviolta 100 g. Sekoita kolmasosa raasteesta täytteen sekaan.




6.
Täytä suippopaprikat tonnikalaseoksella ja ripottele loput parmesaaniraasteet täytteen päälle.




7.
Paista paprikoita 225 C-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia (tarkkaile uunia) ja tarjoile ne vaikkapa vihersalaatin kera.




Perjantai-illan kunniaksi oli hakusessa hieman tavallista nautinnollisempi iltapala, ja sellaisen me näiden täytettyjen suippopaprikoiden myötä saimme. Hyviltä toki maistuvat myös arki-iltojen tavanomaiset voileivät ja hedelmät, mutta kyllä näissä oli ihan oma hohtonsa, joka ei johtunut pelkästään takassa loimottavasta tulesta.




PS.
Lisään tähän vielä linkin täytetyistä minipaprikoista, joilla avasimme viime kesänä grillikauden. Emmepä silloin vielä osanneet arvatakaan, kuinka huikea kesä siitä sään puolesta tulisi. Kesää kohti taas mennään, tosin muutama kuukausi siihen vielä menee. Päivä on kuitenkin jo pidentynyt niin, että enää ei tarvitse koko aikaa pimeydessä vaeltaa. Ja aurinkokin on jo palannut takaisin. Pieniniä annoksina, mutta kuitenkin. 


 

2 kommenttia:

  1. Kekseliäs osaa loihtia maukasta ruokaa vähistä kin aineista, kunhan ne ovat laadukkaita ja omaan makuun. Sinulla on se taito! 👌
    Hienoa Ystävänpäivää sinulle blogiystäväni Päivi! ❤️🌺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! 😍 Ja kyllä, ”tyhjästäkin” voi nyhjäistä vaikka mitä kun vain päästää mielikuvituksen laukalle 😉 Oikein ihanaa Ystävänpäivää, ja kiitos inspiroivasta ja kannustavasta blogiystävyydestä! 😘❤️

      Poista