maanantai 11. helmikuuta 2019

Maukas broilerijauhelihakeitto kasviksia pullollaan


On pakkasia pidellyt, tai sitten lunta satanut. Jompaakumpaa vuoron perään. Sellaisina päivinä maistuu kunnon lämmittävä keittoruoka. Viime viikon pakkasten aikaan tein kattilallisen oikein täyteläisen makuista broilerijauhelihakeittoa. Lisäsin keittoon runsaan määrän kasviksia antamaan väri-iloa ja energiaa. Resepti syntyi keittoa tehdessä.





Broilerijauhelihakeitto
(4:lle)

400 g broilerin jauhelihaa
voita paistamiseen
1 sipuli
2 tl paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

9 dl kanalientä (tai 1 litra, jos haluat nestemäisempää keittoa)
4 keskikokoista perunaa
4 porkkanaa
1 tlk tomaattimurskaa (Mutti)
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
2 kuivattua chiliä (nappaa ne pois, kun keitto valmis) tai veitsenterällinen chilijauhetta
1 parsakaali
persiljaa

Kuullota sipuli voissa ja lisää broilerin jauheliha. Ruskista ja mausta.

Keitä kanaliemi. Kuori, paloittele ja huuhtele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää perunat ja porkkanat kiehuvaan kanaliemeen. Lisää myös tomaattimurska sekä mausteet. Keitä 10 minuuttia.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa nuput veitsellä varresta irti. Lisää parsakaalin nuput keittoon.




Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Tämä vie vielä n. 5-10 minuuttia. Tarkista maku ja koristele keitto persiljalla.




Keitosta tuli todella kauniin väristä, ja makukin oli oikein hyvä. Paitsi siinä kohtaa, kun huomasin unohtaneeni kuivatut chilit keittoon. Sen todellakin huomaa, kun kuivattua chiliä puraisee. Onneksi chili osui minun lautaselleni. Sitten metsästettiinkin toista chiliä, ja löytyihän se lopulta. Tomaattimurska asettaa vähän haasteita chilien löytämiselle, joten tässä tapauksessa olisikin ollut fiksumpaa käyttää jauhetta.




Chilinpuraisusta huolimatta keitto maistui niin hyvältä, että söimme sitä kaksi päivää putkeen. Otin sitä myös töihin mukaan, ja parin näkkärin kanssa se oli oikein hyvä lounas keskellä työpäivää.




Runsaat kasvikset antoivat keitolle oman mukavan säväyksensä. Voit tietysti laittaa keittoon omia lempikasviksiasi, tai niitä kasviksia, mitä sieltä kotoa sattuu juuri silloin löytymään.

Paukkupakkaset ovat tällä erää ohi. Lunta kuitenkin edelleen riittää. Itse asiassa juuri nytkin siippani on ulkoiluttamassa lumilinkoa. Siellä se linko iloisesti laulelee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti