sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Välipäivinä maistuu sekasalaatti


Jouluna söimme aika maltillisesti, mutta herkkuja on silti ollut monenlaisia. Eilen tulikin mielihalu korvata koko ateria yhdellä kunnon salaatilla. Näin tapahtui, ja salaattipäivä osoittautui oikein hyväksi ideaksi. Salaatin lopullinen laatu kirkastui sen valmistuksen edetessä. Koska tarkoitus oli tehdä kerta-annokset, levittelin raaka-aineet suoraan lautasille. Käytin niitä aineksia, mitä jääkaapista sattui löytymään. Tällainen salaatti per henkilö siitä sitten syntyi.




Välipäivien sekasalaatti

salaattisekoitusta
tomaattia (1 pienehkö per hlö)
(pyöräytä tässä vaiheessa salaattipohjalle sekä tomaateille suolaa ja pippuria)
tonnikalaa (3:lle yhteensä 1 prk)
kylmäsavulohta (3:lle yhteensä 100 g pakkaus)
murustettua fetaa (3:lle yhteensä 1 normaalikokoinen pkt)
keitettyjä kananmunia (1 per hlö)
oliiviöljyä (pinnalle spiraalimaisesti lorauttaen)


Ennen fetaa...


Siinä se oli, ja hyvää tuli. Seuraksi pari siivua patonkia, joka on täällä Espanjassa lähileipomosta haettuna todella hyvää.


Feta ja kananmunatkin nyt salaatissa mukana.


Tuota salaattia ennen olimme käyneet päiväkävelyllä Arroyo de la Mielin tunnelmallisilla kujilla. Kaupunki oli koristautunut jouluun, kuten muutkin lähikaupungit.




Levähdimme hetken kahvikupposten äärellä liki täydessä katukuppilassa, joka suorastaan kylpi auringossa. Sitten taas matka jatkui, ja kohdalle osui myös La Casa de la Cultura ja sen avoimena kutsuva ovi. Oven päällä olevasta kyltistä päättelimme sisällä olevan jouluseimen (belén).




Jouluseimiä täällä on joka kylässä ja kaupungissa, ja niistä löytyy mitä uskomattomampia yksityiskohtia. Tässä seimessä virtasi myös vesiputous, joka jatkui jokena läpi ”seimikylän”.




Kävely jatkui kadunvarren mandariinipuita ihastellen. Ne ovat nyt upeimmillaan.




Kyllähän tuon retken jälkeen salaatti maistuikin hyvältä. Illalla lähdimme vielä uudelle retkelle bussilla mennen tullen Malagaan. Kävimme siellä ihmettelemässä kaupungin uskomattoman hienoja jouluvaloja, joista päähuomion sai ansaitusti Larios-kadun jouluvalot, jotka sykkivät musiikin tahtiin. Feliz Navidad, jne.




Väkeä oli kuin pipoa, kuten meillä päin sanotaan. Malagan iltavalaistut kujat tunnelmallisine bodegoineen olivat oikein mukava iltakävelykohde. Ja piipahdimmehan mekin tietysti eräässä legendaarisessa ravintolassa, jonka nimi kovasti meitä suomalaisia naurattaa.




Felices Fiestas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti