lauantai 22. joulukuuta 2018

Persimonkukkanen chevrellä, yksinkertaisesti huippua!


Joulu jo ovella kolkuttaa, ja jouluherkkuja valmistellaan kodissa, jos toisessakin. Omat suomalaiset jouluherkkumme nautimme jo hieman etuajassa parilla joululounaalla ja muiden aterioiden lisukkeina. Suomi jäi eilen taaksemme, ja olemme jo täällä lentävien sardiinien alkulähteillä. Siellä, missä aurinko paistaa useimpina päivinä vuodesta. Niin tänäänkin, ja samaa lupaa ennuste koko tulevalle viikolle.

Rauhallisesti täällä virittäydymme joulun viettoon paikallisia tapoja kunnioittaen, ja niistä nauttien. Tästä paikallisesta joulusta kerron myöhemmin lisää. Nyt tähän kohtaan heitän tänne vielä puhelimeni kuvakätköistä yhden erinomaisen hyvän persimonvinkin, joka syntyi eräänä kiireisen päivän iltana, kun en ollut ehtinyt käydä kaupassa, ja talosta löytyi vain vadillinen hedelmiä ja paksu viipale chevreä. Ja kun tuolloin oli kovasti kiireistä, en ole ehtinyt tätä ideaa vielä jakaa. Nyt on kiire loppunut, joten tässä tämä vinkki nyt tulee.




Viipaloi pesty persimon lautaselle ja asettele se haluamaasi muotoon. Minä päädyin pyöreän kukkaiseen asetelmaan.




Paista chevre-kiekot tästä linkistä avautuvan ohjeen mukaan ja lisää ne persimonviipaleiden päälle.




Ripottele pinnalle dukkahia tai pähkinärouhetta ja viimeistele balsamicokastikkeella.




Tämä kukkanen oli ihan älyttömän herkullinen. Se oli täydellinen makean ja suolaisen liitto. Nämä kukkaset (2 kpl) tein meille yhdistetyksi iltaruoan ja iltapalan yhdistelmäksi. Annos oli siis aika reilu. Pienempänä annoksena tämä toimisi ihan mahtavan hyvin myös alkuruokana. Silloin vuohenjuusto kannattaa leikata (ja paistaa) ohuemmasta juustopötköstä.




Hyvin voisin kuvitella tämän kukkasen sopivan myös joulunajan ruokien väliraikastajaksi. Nyt kannattaa syödä persimoneja niin kauan, kuin vielä niiden sesonki on. Tosin nyt elämme sitä aikaa vuodesta, että Brunotkin ovat jo saapuneet! Rakastan Brunoja. Mandariineja, satsumoita, klementiinejä… mitä ne nyt ovatkaan. Mitä lähemmäs joulua aika käy, sen paremmista satsumoista saamme nauttia. Minulla satsuma kuuluu myös jokaiseen aamuun, aamupalan jälkkäriksi.




Tämän pihapöytämme joulutähden myötä tahdon toivottaa teille kaikille tunnelmallista joulun aikaa! Nauttikaamme kiireettömästi niin joulun taiasta, kuin läheisistämme. Kiitos, kun olet vieraillut blogissani!




Feliz Navidad!


2 kommenttia:

  1. Gracias! Felix Navidad para ti! Kylläpä heitit vielä sieltä Espanjan lämmöstä ohjeen, jota on pakko testata. Ostin tänään vielä yhden persimonin varuiksi ja vuohenjuustoa löytyy aina jääkaapistani. Ja arvaas vielä mitä? Tein eilen tuplasatsin dukkahia.
    Ihanan rentouttavaa lomaa ja rauhallista(kin) joulua teille! 💖🌲🎇

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! 😍 Olipas ihanasti kommentoitu. Sinullahan on jo ainekset kasassa, eli ei muuta kuin kokeilemaan 😀 Tykkäät varmasti 👍

      Poista