torstai 3. kesäkuuta 2021

Pimientos de Padrón – voi mikä grilliherkku!

 

Espanjan Galiciasta tulee ainakin kaksi minulle mieluista asiaa, nimittäin Albariño-valkoviini ja Padrón-paprikat. Näissä kummassakin on aromit enemmän kuin kohdallaan. Espanja on minulle tärkeä maa, ja etenkin Espanjan Andalusia hyvinkin rakas, mutta en ole koskaan käynyt tuolla Espanjan luoteiskulmassa. Onneksi siis näitä aromikkaita Galician lahjoja maailmalle saa nykyisin myös täältä Suomen Lapista, joskaan ei välttämättä juuri niitä Galiciassa kasvaneita paprikoita. Nämä tämänkertaiset paprikat olivat tulleet ruokakauppaan Hollannista, joten Galicia on laittanut hyvän kiertämään. Niin, ja tulivathan Padrón-paprikat Galiciaankin 1700-luvulla ihan Meksikosta asti. Eipä siis kummakaan, että niistä löytyy mukavasti luonnetta.

 


 

Pimientos de Padrón grillipaprikat

2-4:lle

 

200 g pimientos de padrón -paprikoita (kuvissa vain 100 g)

1-2 rkl oliiviöljyä

sormisuolaa

 

Huuhtele ja kuivaa pienet paprikat huolellisesti. Sivele paprikat öljyllä. Nostele paprikat kuumaan grilliin (minä ladoin ne parilan päälle, niin ei tarvinnut huolehtia pienimpien tippumisesta ritilän väleihin). Grillaa ensin toinen puoli tummaksi, ja käännä. Paprikat ovat valmiit, kun toisenkin puolen väri on tumma ja pinta alkaa lysähtää. Grillaaminen tapahtuu ihan muutamassa minuutissa. Siirrä grillatut paprikat kulhoon ja ripottele niiden päälle reilusti sormisuolaa. Ihana grilliherkku on nyt valmis.

Jos sinulla ei ole grilliä, onnistuu padrónpaprikoiden valmistus myös kuumassa pannussa öljyssä paistamalla. Toimintatapa muilta osin sama.

 


 

Nämä pikkupaprikat nautimme muiden grilliherkkujen ja chilimajoneesin ohella, mutta aivan yhtä hyvin grillattuja padrónpaprikoita voi napostella ihan sellaisenaankin. Ovat nimittäin ihan vietävän hyvää sormiruokaa. Siitä vain paprikan kannasta kiinni, ja ääntä kohti, ja valmistaudu yllätykseen. Vaikka näiden maku on muutoin aika mieto, kerrotaan joka kymmenennen paprikan olevan tulinen. Onnistuin ainoana saamaan tulisen yllätyksen. Tuli ihan voittajafiilis!

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti