perjantai 18. kesäkuuta 2021

Grillattu munakoiso - jestas miten hyvää

 

Jatketaanpa taas grilliherkuilla. Näinä aikoina grillistä tupsahtelee ulos toinen toistaan parempia kesäruokia. Nämä grillatut munakoisot ja niille ihan täydellisesti sopiva täyte saivat ihan herkistymään. Että voi kasvisruokakin olla niin hyvää, että lisukkeestakin voi tulla ihan annoksen tähti. Näiden kanssa kävi juurikin niin, eikä ihme. Parempi siis kirjata ohje talteen.

 


 

Grillattu munakoiso

2:lle

 

1 munakoiso

suolaa

2 rkl oliiviöljyä

 

Täyte:

1 valkosipulinkynsi

½ tuoreesta punaisesta chilistä

1 rs (250 g) kirsikkatomaattia

100 g fetaa

tuoreita yrttejä silputtuna

(tässä kourallinen persiljaa, 3 oksaa korianteria ja

muutama basilikan lehti)

oliiviöljyä

puristus sitruunasta

sormisuolaa

mustapippuria

 

Puolita munakoiso pitkittäisuunnassa. Ripottele munakoison leikkauspinnalle ohut kerros suolaa, ja jätä munakoisonpuolikkaat itkemään. Itkettäminen ei ole välttämätöntä, mutta se poistaa liiat kosteudet. Nykymunakoisoista on kitkeryys jalostettu pois, joten sen takia ei munakoisoja tarvitse enää itkettää. Valmista täyte munakoisojen itkiessä. Kun täyte on valmis, taputtele talouspaperilla kosteus pois munakoisojen pinnasta.

Ja tässä täytteen ohje. Silppua valkosipulinkynsi ja chili pieneksi silpuksi. Laita silput kulhoon. Huuhtele ja pieni kirsikkatomaatit (leikkasin neljään osaan), ja lisää ne kulhoon. Murustele feta muiden täyteainesten joukkoon ja lisää myös yrttisilppu. Lorauta sekaan oliiviöljyä sen verran, että kaikki ainekset saavat siitä osansa. Puristus sitruunasta täydentää makuyhdistelmän. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Sekoita.

 


 

Viillä munakoisojen leikkuupintaan ristiviillot. Sivele munakoisot kumminkin puolin öljyllä ja ripottele kaikille pinnoille kevyesti suolaa. Grillaa munakoisoja n. 5-10 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet.

 


 

Levitä täyte grillatuille munakoisoille. Kaunista, vai mitä? Ja ihan älyttömän herkullista!

 


 

Nämä olisivat maistuneet ihan yksinäänkin kasvisruokana, mutta me grillasimme näiden seuraksi broilerin fileet.

 


 

Mehevää ja hyvää oli broilerikin, mutta kyllä täytyy sanoa, että tällä kertaa grillattu munakoiso oli annoksen tähti. Olen aika kriittinen (vain omia) kokkauksiani kohtaan, mutta täydellisiksi minä näitä tulin kutsuneeksi.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti