lauantai 5. joulukuuta 2020

Mukavasti rapsakka pankokuorrutettu lohi

 

Tätä ihanasti rapsakkapintaista lohta söimme jo joitakin viikkoja sitten, mutta silloin en ehtinyt siitä kirjoittaa. Tällä viikolla taas ruokalistallamme on ollut vain ruokia, joista olen kirjoittanut jo aiemmin. Nyt on siis hyvä hetki postata tämä lohiateria, jota muistelen yhäkin ilolla. Täytynee tehdä sitä pian uudestaan.

 


 

Pankokuorrutettu lohi

2:lle

 

2 annospalaa lohta (fileetä)

sitruunanmehua

suolaa

mustapippuria

 

1 dl karkeaksi raastettua parmesaania

1 dl pankojauhoja

3 rkl tillisilppua

loraus (ehkä pari ruokalusikallista) oliiviöljyä

 

varsiparsakaalia

kirsikkatomaatteja

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

 

Laita lohipalat uunipellille leivinpaperin päälle, ja purista niille hieman sitruunanmehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita parmesaani, pankojauhot, tillisilppu ja oliiviöljy keskenään, ja levitä seos lohipalojen päälle.

Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa niistä kuivat päät pois. Huuhtele myös kirsikkatomaatit. Lisää kasvikset uunipellille ja pirskottele niille oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita pelti 180-200 -asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Minä laitoin kaikki kerralla, mutta jos jotakin tekisin toisin, niin laittaisin kuorrutetut lohet ensin yksinään uuniin 10 minuutiksi, ja lisäisin kasvikset vasta viimeiselle 10 minuutille. Näin broccolinit (= varsiparsakaalit) säilyttäisivät paremmin kauniin vihreän värinsä.

 


 

Pidin todella paljon tästä pankojauhopohjaisesta, rapsakasta kuorrutteesta. Parmesaani lisäsi oman säväyksensä lopputulokseen. Annos tuntui mukavan kevyeltä, johtuen tietysti kasviksista, joiden lisäksi ei muita lisukkeita kaivattukaan.

 


 

Nyt kun katselen tätä annosta, niin huomaan sen värityksensä puolesta sopivan oikein hyvin myös jouluisiin ruokahetkiin. Tätä ajatusleikkiä jatkaakseni sain mielleyhtymän pienestä kardemummalisästä kuorrutusainesten joukossa. Sitä en kyllä tiedä, olisiko se hyvä vai huono idea, mutta testaamallahan sekin selviää.


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti