torstai 19. marraskuuta 2020

Pikantti persimonsalsa

 

Persimonit ovat nyt parhaimmillaan, ja niitä tuleekin näinä aikoina tilattua ruokaverkkokaupasta lähes joka kerta. Harvemmin syön niitä kuitenkaan sellaisenaan (toki joskus niinkin), vaan yhdistelen niitä mieluusti muihin raaka-aineisiin. Ne sopivat tosi hyvin esim. kreikkalaiseen jogurttiin yhdessä granolan ja hunajan kanssa. Entäpä oletko maistanut piparkakkua, jonka päällä on persimonia ja sinihomejuustoa ja ehkä aavistus hunajaakin? Parempaa kaveria saa glögille hakea. (Katso ohje tästä linkistä.) Tällä kertaa persimon pääsi pääruoan lisukkeeksi salsan muodossa, ja se salsa meinasi viedä kielen mennessään.

 


 

Persimonsalsa

2-3:lle

 

2 persimonia

½ rasiaa kirsikkatomaatteja

1 pieni punasipuli

1 valkosipulinkynsi

1 pienehkö punainen tuore chili

½ limen mehu

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

sokeria

mustapippuria

persiljaa tai korianteria

 

Kuori tai vähintäänkin pese persimonit ja kuutioi ne pienehköiksi paloiksi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Suurimmat kirsikkatomaatit voi leikata neljään osaan. Silppua punasipuli pieneksi silpuksi, silppua myös kuorittu valkosipulinkynsi. Huuhtele ja silppua chili. Minä poistin chilistä siemenet, mutta jos haluat oikein tulista makua, voit jättää siemenet poistamatta. Laita kaikki nämä ainekset kulhoon.

Purista joukkoon limen mehua ja lorauta sekaan myös oliiviöljyä. Lisää hyppyselliset suolaa ja sokeria sekä muutama pyöräytys mustapippurimyllystä. Silppua yrtit ja lisää nekin joukkoon. Jos käytät persiljaa tai lehtipersiljaa, sitä voi laittaa ihan reilusti. Korianteri sopii tähän myös todella hyvin, mutta erityisen voimakkaan makunsa vuoksi lisäisin sitä vähän kerrallaan. Korianterin on tarkoitus vain korostaa makuja, eikä peittää kaikkia muita allensa. Sekoita kaikki ainekset sekaisin, ja anna salsan makuuntua jääkaapissa ainakin tunnin verran.

 


 

Persimonsalsa sopi täydellisen hyvin näiden broilerin fileepihvien kaveriksi, etenkin kun lautasella oli myös lohkoperunoita ja jogurttikastiketta, jossa puolestaan oli sekä makeaa että tulista chiliä. Kertakaikkisen hyvä setti.

 


 

Persimonsalsan ohjeita löytyy netistä googlaamalla. Tämä yllä oleva ohje on sekoitus useammastakin ohjeesta. Kirjoitinkin tämän oman versioni nyt tänne blogiin talteen, jotta seuraavalla kerralla voin tarkistaa ainekset ja mittasuhteet suoraan täältä. En nimittäin muuttaisi tästä ohjeesta mitään.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti