torstai 5. marraskuuta 2020

Sitruunapesto-broileripasta

 

Tämän pastan valmistaminen lähti liikkeelle siitä, että kaapista löytyi purkillinen sitruunapestoa, jolle yritin keksiä sopivaa käyttökohdetta. Hain ideoita googlen avulla, ja heti ensimmäisten hakutulosten joukossa oli niin kivan näköinen k-ruoka.fi -sivuston ohje, että päätin testata sitä. Ohjeesta poiketen en siirrellyt mitään kesken kypsennystä erilleen, vaan valmistin kaiken samassa padassa, aineksia entisten seuraan lisäillen. (Toki pastan keitin eri kattilassa.) Lisäsin myös pari raaka-ainetta, jotka sattuivat olemaan hävikkiuhan alla. Hyvin upposivat sinne nekin. Mutta minäpäs kerron seuraavaksi, kuinka tuon sitruunapesto-broileripastan oikein valmistinkaan.

 


 

Sitruunapesto-broileripasta

4:lle

 

350 g pastaa (tässä fusillia, eli kierremakaronia)

vettä ja suolaa keittämiseen

2 rkl oliiviöljyä

450 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita

suolaa

mustapippuria

1 pieni purjo

1 paprika

50 g mustia kivettömiä oliiveja

1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja (tässä kahta väriä)

1 prk (135 g) sitruunapestoa

100 g fetaa

(keitinvettä)

tuoretta basilikaa

 


 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota talteen kupillinen keitinvettä, ja valuta pasta.

Huuhtele kasvikset. Silppua purjo ja kuutioi paprika. Halkaise kirsikkatomaatit ja oliivit sekä murenna feta.

Paista broilerit liki kypsiksi öljyssä padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää purjot broilereiden sekaan ja jatka paistamista, kunnes purjot ovat kuullottuneet. Lisää myös paprikat, oliivit ja kirsikkatomaatit, ja jatka paistamista parin minuutin ajan. Lisää pesto ja tarkista broilereiden maku.

Kun broilerit ovat kypsät ja kasvikset sopivasti kuullottuneet, lisää murustettu feta ja valutettu pasta. Sekoita kaikki sekaisin padan ollessa vielä kuumalla levyllä. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä vähän kerrallaan, samalla pastaa sekoitellen.

Silppua kourallinen basilikan lehtiä ja ripottele ne valmiin pastan päälle. Jos pidät parmesaanista, raasta sitä lautasannosten päälle.

 


 

Kierremakaroni oli aika hyvä valinta tähän pastaan. Valmis ruoka ehkä näytti hieman kuivahkolta, mutta sielläpä ne liemet, ja soosit olivat hyvässä tallessa kierteiden välissä. Sitruunapestosta johtuen maku oli mukavan pirtsakka.

Tästä määrästä tuli tosiaan neljä annosta. Ja kun meitä oli kaksi, niin saimme tästä vielä seuraavan päivän lounaankin töihin mukaan. Pakkasin annokset mikroastioihin ja laitoin basilikan lehdet omaan pikku rasiaansa. Parmesaanikin kulki raastimineen ihan helposti eväspussissa mukana. Oli ihanaa nauttia hyvää pastaa kaikilla herkuilla myös työpaikan kahvihuoneessa.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti