sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Gnocchivuoka Sinisestä (lahja)Lenkistä

HK Sininen Lenkki täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Onnea HK Blöö! Helmikuun alussa HKScan Suomi järjesti tämän aiheen tiimoilta Lenkkiliven, johon minäkin osallistuin ihan Espanjasta asti. Onneksi on livelähetykset, jotka yhdistävät ihmisiä läheltä ja kaukaa. Myöhemmin sain kotiini tuotenäytteinä neljä erilaista Sinistä Lenkkiä, joista yksi oli juhlavuoden kunniaksi kehitetty HK Sininen Lenkki Aura. Mukana seurasi myös useampi vedet kielelle nostava resepti. Eräänä kiireisenä päivänä innostuin kokeilemaan tätä gnocchivuokaa. Resepti olisi varmasti ollut jo sellaisenaankin mainio, mutta ainesten sekaan heittämäni hävikkiuhan alla olleet kaprikset antoivat myös oman pikantin lisänsä ruokaan. Lisäisin ne jatkossakin reseptiin.

 


 

Kirjaan gnocchivuoan ohjeen tähän aivan kuten se oli saamaani reseptiin kirjoitettu. Omat kommenttini tai lisäykseni kerron suluissa.

 

Gnocchivuoka Sinisestä Lenkistä

(4:lle)

 

1 pkt HK Sininen Lenkki Aura sinihomejuusto 500 g

500 g perunagnoccheja (tässä Rummo)

500 g valmista arrabbiatakastiketta (löysin vain 400 g purkin, hyvin riitti)

2 palloa mozzarellaa (tässä 2 pkt Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campanaa)

3 kpl tomaatteja

rouhittua mustapippuria

(2 rkl pieniä kaprismarjoja)

(lisukkeeksi 1 pss kotimaista babypinaattia)

 

Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Kuori ja viipaloi lenkki (minä myös hieman ruskistin lenkkiviipaleita, koska halusin viipaleisiin krouvimpaa tuntumaa). Lohko tomaatit ronskeiksi paloiksi. Revi mozzarellat paloiksi. Yhdistä kaikki ainekset (myös kaprikset) vuokaan ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Jätä parisenkymmentä makkaraviipaletta vuoan päällimmäiseksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera. (Vihersalaattina minulla oli kotimaista Piltin Puutarhan babypinaattia, joka on superhyvää. Aivan eri ihanaa, kuin ulkomailta tuodut babypinaatit.)

 


 

Huomaan, että tulin tässä samalla mainostaneeksi yhden, jos toisenkin valmistajan tuotteita. Tein sen vilpittömästi halusta laittaa hyvä sana ja vinkki kiertämään, kukaan ei ole pyytänyt minua näitä mainostamaan, enkä pyynnöstä niin tekisikään. Tinkimätön periaatteeni on kirjoittaa nimeltä mainiten vain tuotteista, joista itse pidän, ja nimenomaan omasta vapaasta tahdostani sittenkin. Ainakin toistaiseksi bloggaaminen on minulle rakas harrastus, eikä tapa ansaita elanto. Lenkki toki oli ilmaiseksi saatu, mutta ainoastaan hyvä tuote ja tässä tapauksessa myös erittäin käyttökelpoinen arkiruokaresepti saivat minun sormeni tanssimaan näppäimistöllä. Tämän reseptin halusin ehdottomasti itselleni talteen, ja samalla näpyttelyllä sen helposti jaan muillekin kiinnostuneille.

 


 

Mielenkiintoisia reseptejä tuli mukana muitakin, joista ainakin Meksikon Pikajunaa aion kokeilla itsekin. Nähtäväksi jää, onko ohje niin hyvä, kuin mitä kuvittelen. Tätä gnocchivuoan ohjetta voin kyllä vilpittömästi suositella kaikille makkaran ystäville. Itse asiassa luulen, että tällä ohjeella tehty ruoka haalii myös uusia makkararuokien ystäviä. Jotenkin niin onnistunut yhdistelmä se on!

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti