maanantai 24. helmikuuta 2020

Linssi-tonnikala-uunimunakas


Jatketaan vielä kevyellä linjalla. Uunimunakas on hyvä, edullinen ja tarvittaessa myös kevyt arkiruoka. Keveys riippuu kylläkin aivan siitä, mitä sinne munakasmassan sekaan heittelee. Tämä uunimunakas syntyi tilanteessa, jolloin en jaksanut käydä kaupassa, ja halusin kokkaamisen hoituvan helposti. Niinpä valmistin uunimunakkaan niistä aineksista, joita kotoa löytyi. Linssit toivat munakkaaseen lisää ruokaisuutta.




Uunimunakas


2:lle pääruoaksi
(4:lle iltapalaksi esim. leivän jatkeeksi)

4 kananmunaa
½ dl vettä (tai kermaa)
½ tl suolaa
5 pyöräytystä mustapippuria
2 rkl sweet chili -kastiketta
1 dl kypsiä punaisia linssejä
juustokannikka
1 tlk tonnikalaa öljyssä
100 g kirsikkatomaatteja

220 C 20 minuuttia

Riko kananmunien rakenne kulhossa haarukalla vatkaten. Lisää vesi, mausteet, linssit ja pieniksi paloiksi paloiteltu juusto. Muotoile leivinpaperi uunivuoan muotoiseksi, mutta leikkaa siitä sen verran isompi kuin vuoka, että munakasmassa ei pääse valumaan vuoan ja paperin väliin. Kaada seos paperin päälle.




Valuta tonnikalasta enimmät öljyt pois ja möyhi kevyesti haarukalla irtonaiseksi. Sitä ei pidä kuitenkaan möyhiä liian hienoksi. Levitä tonnikala munakkaan päälle. Lisää huuhdellut ja puolitetut kirsikkatomaatit. Tässä kohtaa kannattaa ripotella vielä pieni pintasuola, koska tomaatit tarvitsevat sitä.




Paista munakasta 220 C -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, tai kunnes massa on kunnolla hyytynyt ja tomaatit mukavasti mehustuneet. Uunien tehot vaihtelevat, seuraa siis kypsymisen edistymistä.

Tarjosin uunimunakkaan lisänä villirucolaa, jolle lorautin kulhossa hiukan oliiviöljyä ja balsamicoa. Pyöräytin sekaan myös hieman suolaa ja mustapippuria. Nostelin rucolaa haarukalla ja lusikalla niin, että kaikki ainekset menivät sekaisin ja rucola sai kauttaaltaan mukavan makusäväyksen pintaansa.




Käyttämällä veden sijasta kermaa ja gratinoimalla uunimunakkaan juustoraasteella saat sille lisää täyteläisyyttä. Minä halusin kuitenkin tällä kertaa munakkaani näin kevyenä. Tai no, olisinhan minä tietysti halunnut sen vaikka kuinka rasvaisena, mutta pikainen vilkaisu peiliin kertoi, että keventämisen tarve ei ollut vielä päivässä häipynyt minnekään.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti