perjantai 4. lokakuuta 2019

Bistrosalaatti sopii sekä pääruoaksi että lisukkeeksi


Viime kuussa vierailimme Vilnassa, ja siellä ihastuin valtavasti Bistro18 -nimiseen ravintolaan. Söin siellä pääruoaksi salaattia, joka on jäänyt kummittelemaan mieleeni. Niin hyvää se oli, että minun oli ihan pakko tehdä siitä oma toisintoni. Tai siis enhän minä tiedä, miten tämä salaatti valmistettiin tuolla ihanassa ravintolassa, mutta päättelin sen valmistuneen jotensakin seuraavaksi kertomallani tavalla.




Bistrosalaatti


2:lle

hiukan vajaa ruukullinen kolmen salaatin sekoitusta
oliiviöljyä
vadelmavinegrettiä (esim. valkoviinietikka käy myös)
vuorisuolaa
mustapippuria
parmesaania
14 miniluumutomaattia
6 siivua prosciuttoa
2 broilerin rintafileetä (nämä olivat persilja-valkosipuli -maustettuja)

Pese miniluumutomaatit ja laita ne uunivuokaan. Pyörittele tilkassa oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.




Paista puoli tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön otettuihin broilerin fileisiin pinnat kuumalla pannulla. Jos käytät maustamattomia broilereita, mausta ne lempimausteillasi. Laita fileet toiseen uunivuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa yhdessä tomaattien kanssa n. 20-25 minuuttia.




Pese ja linkoa salaatti. Revi se kulhoon. Pirskottele salaatille oliiviöljyä ja vinegrettiä (tai viinetikkaa). Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.




Raasta salaatille parmesaania. Määrää en punninnut, mutta seuraava kuva kertoo silmämääräisesti, kuinka paljon parmesaania laitoin. Sitä saa olla siis ihan reilu keko.




Sekoita parmesaani hyvin salaatin sekaan. Huomaat, että sinne se vain häviää.




Annostele salaatit lautasille.




Lisää salaatin päälle ihanan mehukkaat paahdetut tomaatit. Ne todellakin kannattaa paahtaa, maku on aivan eri kuin suoraan pakasta salaattiin lisätyillä tomaateilla.




Pyöräytä ohuet prosciuttosiivut rullalle ja lisää ne salaatin päälle.




Voit syödä salaatin tällaisenaankin, kuten minä nautin sen siellä Vilnassa. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla tätä salaattia broilerinfileiden lisukkeena, ja todellakin toimi mainiosti niinkin.




Ai että oli hyvää ja helppotekoista ruokaa! Tämän salaatin nimi voisi ihan hyvin olla Prosciutto-salaatti, mutta minulle se taitaa olla nyt ja aina tästä eteenkin päin Bistrosalaatti. Todennäköisesti tulen myös joka kerta tätä salaattia syödessäni muistelemaan tuota ihanaa ravintolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti