perjantai 3. heinäkuuta 2020

Aivan ihanaa kesäkaaliruokaa


Varhaiskaali on nyt sesongissa, ja voi mitä herkkuja siitä saakaan. Aika monesti olen grillannut varhaiskaalin lohkoja milloin minkäkin grilliherkun kaveriksi, ja voin kertoa, että toimii. Tästä linkistä löydät vinkit, kuinka se tapahtuu. Eilen sen sijaan oli kylmän kolea päivä, joten valmistin senkertaisen kaaliherkkuni wokpannussa. Korkeareunainen paistinpannu tai jopa pinnoitettu pata käyvät ihan yhtä hyvin. Kokkailuni tuotoksena syntyi aivan ihanaa paistettua kesäkaaliruokaa.



 

Paistettu varhaiskaali


2:lle

1 pieni varhaiskaali
2 kesäsipulia
2 kesäporkkanaa
1 rkl voita
2 tl siirappia
2 tl soijakastiketta
2 rkl sitruunan mehua
½ tl hienoa merisuolaa
1 rkl mustia seesaminsiemeniä

Huuhtele kasvikset. Suikaloi kaali. Viipaloi sipulit ja porkkanat. Kuumenna wokpannu. Sulata siinä voinokare, ja lisää sipulien valkoiset osat. (Vihreät varsiosat säästin lisättäväksi loppuvaiheessa.) Paista sipulia, kaalia ja porkkanoita sekoitellen, kunnes kaali pehmenee ja saa vähän väriä. Mausta siirapilla, soijakastikkeella, sitruunan mehulla ja suolalla. Lisää tässä vaiheessa vihreä sipulinvarsisilppu. Hauduta vielä vähän aikaa, jotta maut tasaantuvat. Kokonaiskypsennysaika on noin 15 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet.

Voit syödä tämän herkun tällaisenaankin, mutta se on myös tosi hyvä lisuke vaikkapa maustemakkaroille, tai kuten tällä kertaa, uunissa paahdetulle nieriälle. Tämä yhdistelmä oli suorastaan suloisen hyvää.




Tätä settiä tehdessäni huomasin, että edellisestä kokkauksestani on kulunut jo aika monta päivää. Viime päivät ovat menneet surullisissa merkeissä, jolloin fokus on ollut aivan muualla kuin ruoassa. Mutta onneksi on pikaruoat, kaikki kunnia niillekin. Taisin syödä viikon aikana jopa parikin hampparia. Kyllä niilläkin nälkä siirtyi, ja pääsin pikaisesti palaamaan sinne, missä minua tarvittiin. Nyt on aika lohdutuksen, ja elämä jatkuu. Tämä paistettu kesäkaaliruoka, jos mikä, on aivan parasta lohturuokaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti