lauantai 13. heinäkuuta 2019

Onnellisen mummun broilerisuikalekastike


Tämä broilerisuikalekastike on sellainen herkku, jota minulta toivotaan yhä uudestaan ja uudestaan. Toinen tyttäristämme on sen joskus aikoinaan nimennyt vallan yhdeksi lempiruoistaan. Odotellessamme tuon samaisen tyttären vauvaa syntyväksi huomasin suunnittelevani ruokalistoja sitä silmällä pitäen, että niitä voisi myös pakastaa. Halusin nimittäin vauvan synnyttyä viedä hyvän setin pakastettuja kotiruokia ikään kuin ”rotinoiksi” vauvaperheen alkuaikoja helpottamaan. Tämä ruoka kuului itsestään selvästi rotinoihin.




Broilerisuikalekastike

4:lle

500-600 g broilerinfileitä (nämä olivat kevyesti maustettuja)
1 sipuli tai 2-3 kesäsipulia varsineen
1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 punainen paprika
öljyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
mustapippuria
vettä
kanafondia maun mukaan
50 g maustettua tuorejuustoa (tässä aurinkokuivattu tomaatti)

Suikaloi broilerinfileet reiluiksi suikaleiksi (kaupan valmiit suikaleet ovat makuuni liian olemattomia). Silppua sipuli ja lohko puhdistetut (jos tarpeen) herkkusienet. Huuhtele ja suikaloi paprika.

Kuumenna öljy ja laita broilerinsuikaleet paistumaan. Mausta ne paprikajauheella, currylla ja mustapippurilla. Jos käytät maustamattomia broilereita, tarvitaan lisäksi ainakin suolaa, ja mahdollisesti myös muita mausteita.




Lisää sipulisilppu, mutta säästä osa varsista koristelua varten. Lisää myös herkkusienet ja paprikat. (Tosin minä poikkesin tällä kertaa paprikoiden osalta normaalista. Tiesin paprikoiden aiheuttaneen raskausaikana normaalista poiketen jonkinasteista vastenmielisyyttä, joten en uskaltanut laittaa niitä tällä kertaa ruoan sekaan. Koska puolet ruoasta päätyi meille itsellemme, halusimme tähän ruokaan myös paprikoita. Paahdoin ne siis pikaisesti erikseen pienessä öljytilkassa, ja lisäsimme niitä vain meidän annoksiin.)






Kun broilerit ovat kypsiä, on aika tarkistaa niiden maku. Lisää vettä niin että broilerit ja kasvikset peittyvät kunnolla. Veden määrää en tullut mitanneeksi, mutta kyllä sitä hyvinkin ainakin 5-6 dl meni. Saattaa olla, että meni enemmänkin. Ota nyt sitten tästäkin selvää. Ehkä kuitenkin tuo ”ainesten peittoaminen” on muutenkin parempi ohje, kuin tarkka dl-määrä. Lisää kana-annosfondi, ja fondin sekoituttua ruokaan tarkista sen riittävyys. Lisää tarvittaessa.




Lisää tuorejuusto ja anna kastikkeen kiehua hiljaisella tulella kannen alla n. 20 minuuttia. Suurusta vaalealla Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaisesti. Tarjoile kastike keitetyn riisin kanssa. Koristele annokset silputuilla kesäsipulin varsilla. Talviaikaan esim. persilja käy hyvin koristeeksi.




Tulipa tässä mieleeni vielä tuosta kesäsipulista, että käytän sen sanan etuosassa tosiaankin sanaa kesä enkä kevät. En tiedä kumpi on virallisesti oikea nimitys tälle ihanalle sipulille, mutta koska näillä korkeuksilla tätä sipulia saa vasta kesällä (eikä keväällä), kutsun sitä kesäsipuliksi. Myös sen varret kannattaa ehdottomasti hyödyntää niin ruokiin kuin niiden koristeluunkin. Salaateissakin ne ovat aivan mahtavia.




Valmistin tätä ihanaa kotiruokaa tuplasatsin. Paistoin broilerit sun muut yhtä aikaa kahdessa padassa, ja yhdistin ne yhteen pataan siinä vaiheessa, kun lisäsin veden. Yllä olevan reseptin ohje on tehty kuitenkin vain yhden satsin mitoilla.




Puolet ruoasta päätyi siis pakasterasioihin, ja toisen puolen söimme itse kahdessa erässä. Ensimmäiset annokset söimme heti ruoan valmistuttua ja toiset annokset pakkasin riiseineen mikroastioihin töihin mukaan otettavaksi.




Tätä ruokaa tehdessäni odotimme vielä ensimmäistä lapsenlastamme syntyväksi. Nyt tätä postausta kirjoittaessani olen jo yhden viikon ikäisen suloisen tyttövauvan onnellinen mummu. Elämä on lahja, ja tämä ihana pieni ihminen on lahjoista paras. Mummun kulta, tervetuloa maailmaan!


2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloinen resepti. Onnea tuoreelle mummulle! Lapset ovat kyllä parasta mitä elämä voi antaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! 😍 Resepti on hyvä ja helppo, ja lapset ovat tosiaankin ihan parasta ❣️

      Poista