perjantai 24. elokuuta 2018

Perjantai-illan makkaraherkku


Työviikko pulkassa. Töistä mutkan kautta kotiin. Vettä sataa. Asteita +11, eli aika koleaa. Juuri sellainen hetki, että huvittaa vain vetäytyä sohvanmutkaan viltin alle kirjan kanssa rauhoittumaan. Mutta sitä ennen on perjantai-illan herkun vuoro. Jääkaappiin oli viikolta jäänyt kaksi grillimakkaraa. Se oli tosi hyvä juttu, koska minulla teki mieli makkaraherkkua. Mutta ei sitä nakkikioskin makkaraherkkua, kuten meilläpäin sanotaan. Jossakin muualla sitä kutsutaan makkaraperunoiksi. Vaikka, kyllä sitäkin pitää kerran kahteen vuoteen sopivassa tilanteessa saada. Nyt kuitenkin halusin hieman kevyemmän version makkaraherkusta. Sellaisen, mistä jää hyvä olo. Eli kasviksia kehiin.




Laitoin uunin lämpenemään 225 C asteeseen. Sitten sain eteeni lasin cavaa. Yes! Uunin lämmetessä voitelin annosvuoat ja pesin 4 pientä perunaa, ja viipaloin ne. Litistin ja silppusin myös 3 suurta valkosipulinkynttä. Voitelin annosvuoat ja ladoin ohuet perunaviipaleet vuokiin. Päälle suolaa, mustapippuria ja valkosipulisilppu, sekä loraus oliiviöljyä.  Laitoin vuoat uuniin 15 minuutiksi, jonka aikana valmistelin loput ainekset.
 


Pilkoin 4 kesäkurpitsakiekkoa (vajaan cm vahvuisia) kuutioiksi. Viipaloin yhden suuren tomaatin, josta poistin kannan. Viipaloin myös ne kaksi grillimakkaraa (Kabanossia tällä kertaa). Murustelin 1/3 Aurajuustosta.




Kun perunat olivat olleet vartin uunissa, otin ne pois ja ripottelin niiden pinnalle puolet Aurajuustosta. Seuraavaksi kerrokseksi ladoin kesäkurpitsat ja tomaatit. Niiden päälle suolaa, pippuria ja ihan vähän öljyä.




Sitten enää makkaraviipaleet ja loput Aurat, ja kipot takaisin uuniin puoleksi tunniksi. Kypsennysaika kokonaisuudessaan oli siis 15 + 30 minuuttia.




Kuumat kipot aluslautasen päälle, ja ei kun syömään. Ruokajuomana olutta, jota juon vain harvoissa ja valituissa tilanteissa. Kahden ruoan kanssa sitä on kuitenkin saatava, makkaran ja poronkäristyksen.




Oi joi, hyvää oli. Ja vaikka makkara ja Aura rasvaisia ovatkin, ei tästä herkusta jäänyt ollenkaan ällö olo. Itse asiassa mieheni lohkaisikin, että ”tämä on niin hyvä makkararuoka, että maistuisi varmaan kasvissyöjillekin”. Hmm…  




Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti