tiistai 14. elokuuta 2018

Pätsyn paremmat eväsleivät


Huhheijaa. Voiko ihminen näin reipas ollakaan ;) Tätä kirjoittaessani olen golfannut 10 päivää putkeen, ja vielä muutama pelipäivä on lupeissa.  Yksi pelikierros kestää aina +- 4 tuntia. Suurimman osan kierroksista olen pelannut vieläpä ihan omin jaloin, muutaman kerran on ollut golfauto apuna. Iltaisin loma-asunnolla heittelen kylmäpusseja raajalta toiselle, ja siihen vielä kylmägeelit päälle. Niillä taas jaksaa. Yksi edellytys tällaiselle pelivauhdille on kunnon eväät, joita kierroksen aikana voi mussuttaa tasaisin väliajoin suuhunsa. Meillä nämä eväät ovat yleensä täytettyjä leipiä, jotka hartaudella aina pelipäivän aamulla valmistan.




Eväsleipien väliin voi laittaa periaatteessa ihan mitä vain. Yleensä niiden teko lähtee käyntiin niin, että aamiaisvalmistelujen aikana paahdan neljä paahtoleipää ihanan rapeiksi. Sitten aamiaisen jälkeen katson, mitä jääkaapin sisällöstä voisi eväsleipien väliin hyödyntää. Luxusaamu on sellainen, kun edelliseltä illalliselta on jäänyt salaatinjämiä, mitkä voi sellaisenaan käyttää leiväntäytteiksi, suolaisen lisän myötä. Suolaa tarvitaan pelin aikana, ettei väsähdä. Laitan eväsleipien väliin aina jonkun suolaisen jutun vihannesten lisäksi. Pelijuomiksi riittää silloin ihan pelkkä hanavesi, toisinaan ostan taukokiskalta pullollisen energiajuomaa tai zerolimukkaa lisäenergiaa saadakseni. Vettä minulla kuluu kierroksella 3 x 0,5 litran pulloja, eli yhteensä 1,5 litraa vettä. Ne kannattaa juoda, vaikkei janottaisikaan. Jos alkaa janottaa, on peli jo menetetty. Senkin olen kantapään kautta oppinut.







 
Kaikkien aikojen suosituin eväsleipä on meillä ollut tämä kylmäsavulohi-kananmunaleipä, mistä julkaisen nyt kuvasarjan. Paahdan aina eväsleivät, koska paahtaminen antaa niille ihanan rapean pinnan, minkä kyllä ilolla maistaa sitten kesken peliä. Tapanani on myös leikata täytetyt leivät puoleksi, ja pakata ne eri pakkauksiin. Ensimmäisen pakkauksen nautin ensimmäisen pelikolmanneksen tienoilla, yleensä väylän 6 tai 7 alussa. Toisen pakkauksen nautin 12-15 väylien  tienoilla, riippuen siitä, olenko taukokiskalla nauttinut mitään. Näin energia jakautuu tasaisesti koko 18 väylän kierrokselle.



Väylällä 6....


Nämä leipäpakkaukset pakkaan vielä minigrip-pussiin kylmäkallen kera. Näin herkimmätkin raaka-aineet pysyvät hyvinä. 


Salaattia, rosvopaistia, cheddaria, herkkukurkkua...



Cheddarjuustoa tulee meillä yleensä syötyä hyvin vähän, mutta eväsleipiin se kuuluu. Tässä tapauksessa rosvopaistin ja herkkukurkun kanssa. Ja tietysti pohjalta löytyy salaattia.


Salaattia, kalkkunameetvurstia, cheddaria...


Kolmas kestosuosikkimme on metukka-eväsleipä, silloin paahdettujen leipien sisältä löytyy kalkkunameetvurstia tai kevyt linja –meetvurstia, lisäksi jotain laatua vihanneksia ja cheddaria.




Huomenna on taas uusi pelipäivä, ja uudet eväsleivät. Nyt kun vielä pääsisi tästä tuolista liikkeelle, niin olisi aika hyvä juttu. Kyllä tuntuu raajoissa näin runsas liikunta. Mutta hyvää se tekee! Ja vaikeinta on vain se liikkeelle lähtö! Kun peffa on saatu ylös penkistä, niin taas jaksaa, ja innostuu uudesta pelipäivästä. Parhaimmillaan tuon pelipäivän aikana saa seurustella sekä vanhojen hyvien ystävien, että ihan uusien pelikavereiden kanssa. Toinen toistamme kannustaen.




Ellet satu olemaan golffari, toimivat nämä eväsleivät muunkin ulkoilun lomassa. Itse asiassa minun golftaitoni ovat niin vaatimattomat, että ehkä parasta kierroksella ovat mukavat pelikaverit, ja hyvät eväsleivät.


2 kommenttia:

  1. No jos noilla eväillä ei swingi viuhahda ja pallo lennä pitkälle, niin ei sitten millään! ;)
    Hyvää ja herkullista pelipäivää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! 😀
      Tosiaankaan eväistä ei pelin sujuminen ole kiinni 👍 Jos pallo ei kulje, niin ihan saa vain peiliin katsoa.
      Mukavaa päivää sinnekin!

      Poista