sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Katkarapu-enchiladat

Perjantai-iltaisin tekee usein mieli jotain syntisen hyvää syötävää. Nämä enchiladat valmistin jo kaksi viikkoa sitten perjantaina. Inspiraationsa tämä setti sai kaapissa jo pitkään pyörineestä tortillapaketista, jonka parasta ennen päiväykset lähestyivät uhkaavasti. Siitä se sitten lähti. Täytteet valikoituivat niin ikään kaapeista löytyneistä raaka-aineista, mutta kokonaisuudesta tuli vallan mainio. Mitään en tekisi toisin.

 


 

Katkarapu-enchiladat

 

1 pkt (tässä 6 suurta) tortillaa

2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

1 pieni punasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 vihreä paprika

1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja

½ - 1 punainen tuore chili

1 pieni tlk ananasmurskaa

1 pss babypinaattia

1 pss katkarapuja

1 prk valmista texmex-salsaa (tässä pineapple medium)

200 g creme fraichea

korianteria

1 pss (150 g) juustoraastetta

 

200-225 C -asteisessa uunissa 15-20 minuuttia

 

Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele paprika, kirsikkatomaatit ja chili. Kuutioi paprika, halkaise (tai leikkaa neljään osaan) kirsikkatomaatit ja silppua chili. Minä laitoin kokonaisen pienehkön chilin, ja tulisuus oli juuri hyvän topakka meidän makuumme. Topia oli reilusti, mutta ei kuitenkaan liikaa. Voi toki olla, että joillekin tämä määrä olisi ollut liikaa. Siinä tapauksessa suosittelen laittamaan vain puolikkaan chilin, ja viipaloimaan loput chilistä pikkurenkaiksi, joita voi tarvittaessa ripotella valmiiden enchiladojen päälle.

 


 

Kuullota sipulit ja chilit öljyssä. Lisää paprikakuutiot ja jatka kuullotusta. Lisää myös puolitetut kirsikkatomaatit. Anna hautua muutaman minuutin ajan.

 


 

Sekoita joukkoon ananasmurska, ja jatka hauduttamista.

 


 

Lisää babypinaatit, ja sekoita. Pinaattimäärä tuntuu ensin suurelta, mutta sinne ne vain kutistuvat alta aikayksikön.

 


 

Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut, ja kuumenna kiehuvaksi.

 


 

Lisää pari lusikallista salsaa ja creme fraichea, sekä makusi mukainen määrä silputtua korianteria. Hauduta minuutti tai kaksi.

 


 

Aloita tortillalättyjen täyttäminen siten, että lusikoi tortillalätylle ensin vähän salsaa, ja sen päälle kuumaa kasvis-katkaraputäytettä. Kääri tortillat rullalle. Aseta rullat vuokaan saumapuoli alaspäin. Jos täytettä jää yli, voit lusikoida sen rullien päälle.

 


 

Ripottele pinnalle juustoraastetta, ja laita vuoka 200-225 C  -asteiseen uuniin ainakin 15 minuutiksi. Tarkista 15 minuutin kohdalla, näyttääkö gratinoituneelta. Jatka tarvittaessa kypsennystä. Koristele valmiit enchiladat korianterisilpulla. Tarjoile guacamolen ja creme fraichen kanssa.

 


 

Ruokajuomaksi sopii mielestäni parhaiten olut, ja pullon suusta limeviipaleen kanssa nautittuna sittenkin. Meillä oli kahta laatua pullo-olutta. Mies kysyi, haluanko ”koronaa” vai ”sollia”. Vastasin, että no koronaa en ainakaan halua, mutta aurinko jo kelpaisi.

 


 

Tuo pullotettu aurinko olikin esimakua tulevasta, kirjoittelen tätä postausta nimittäin täällä Espanjan Andalusiassa, auringostaan kuuluisalla rannikolla. Viime yönä tuli viikko täyteen tätä ihanuutta, ja aurinkoa on riittänyt ihan jokaiselle päivälle. Seuraavaksi siirrynkin pihalle nauttimaan lämmöstä ja auringosta.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti