lauantai 26. syyskuuta 2020

Lämpimät currykanaleivät

 

Lämpimät leivät pääsivät eilen meidän perjantai-illan herkuksi. En edes muista, milloin viimeksi olen tehnyt lämppäreitä. Olihan se jo siis aikakin. Paistoin broilerisuikaleet erikseen ihan tätä tarkoitusta varten, mutta yhtä lailla voit käyttää tähän myös esim. kaupan palvelutiskiltä ostetun kokonaisen grillatun broilerin tähteet. Näitä lämppäreitä tehdessä ja syödessä tuli nostalginen olo, ja palasin muistoissani vuosien taa. Etenkin leipiin käyttämäni ananasrenkaat nostivat pintaan makumuistoja nuoruudesta.

 


 

Currykanaleivät

2:lle

 

4 viipaletta ranskanleipää (tai 2 suurta maalaisleipäviipaletta)

voita tai levitettä


n. 300 g broilerin fileesuikaleita (naturel)

suolaa

broilerimaustetta

curryjauhetta


3-4 ruokalusikallista majoneesia (Hellmann’s)

1 kananmuna

2 dl juustoraastetta

½ tl curryjauhetta

aavistus suolaa

mustapippuria

 

Leikkaa kunnon leipäviipaleet. Jos leipä on suuri, riittää kaksi viipaletta, mutta ranskanleipäkokoisesta leivästä menee kahdelle helposti neljäkin viipaletta. Laita leivät uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kevyesti.

 


 

Paista broilerinsuikaleet kypsäksi ja mausta suolalla, broilerimausteella ja curryjauheella. Mausteita heitin vaistonvaraisesti. Jos olet epävarma määristä, mausta ensin kevyemmin ja lisää mausteita kypsää (!) broileria pannulta maisteltuasi. Levitä broilerit leiville, ja lisää ananaskiekot broilereiden päälle.

 


 

Mausta majoneesi curryjauheella ja aavistuksella suolaa ja pippuria. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita juustoraaste seokseen ja levitä mössö leipien päälle.

 


 

Paista 225 C uunissa noin 10 minuutin ajan, eli kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Minä huomasin paistamisen puolivälissä, että tarvitaan vielä lisäväritystä, joten lisäsin muutaman siivullisen kirsikkatomaattia kuorrutuksen pinnalle ja laitoin pellin takaisin uuniin, jotta tomaatitkin mehustuvat.

 


 

Tarjosin leivät vihreän salaatin kera. Ennen lautaselle päätymistään pyörittelin salaatit pikku lorauksessa oliiviöljyä ja sitruunanmehua, jotka maustoin vuorisuolalla ja mustapippurilla.

 


 

Lämpimät leivät sopivat tosi hyvin syksyisen illan iltapalaksi. Curry antoi mukavasti lisälämpöä annokseen, ja ananas piti huolen siitä, että maku sai myös hedelmäisen vivahteen. Sen verran mukava iltapala tämä oli, että raapustin nyt tuoreeltaan ohjeen tänne blogiinkin. Resepti syntyi nimittäin leipiä tehdessä, intuitiota seuraten. Seuraavalla kerralla voinkin tarkistaa suoraan täältä, mitä näihin tulikaan. Seuraavaksi minua kiinnostaisi kokeilla, minkälainen makuelämys syntyy grillatun kanan tähteitä käyttäen. Voi siis olla, että nämä palaavat ohjelmistoon jo hyvinkin pian.

 

 

2 kommenttia:

  1. Nam! Näitä kyllä täytyy tehdä. Tosi makoisan näköisiä ja kiitos, hyvä ohjekin mukana. terv. Lea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Lea, olipas kiva kommentti! Hyviä olivat kyllä nämä leivätkin ☺️👍 Oiken hyvää syksyn jatkoa! 🍂

      Poista