torstai 23. tammikuuta 2020

Paahdettuja pekoni-kasviksia ja kirjolohta samalla pellillä


Herkkua helpolla ja jääkaapin kamat hyötykäyttöön, näillä ajatuksilla lähdin tätä ruokaa valmistamaan. On se vain kätevää, kun voi heitellä pienten esivalmisteluiden jälkeen kaikki raaka-aineet samalle pellille ja uuni hoitaa loput. Pellille voisi heitellä melkeinpä mitä vain kasviksia, mutta tällaisia löytyi tällä kertaa meidän kaapeistamme.




Paahdettuja pekoni-kasviksia ja kirjolohta


2-3:lle

250-300 g pakastettuja ruusukaaleja
5-6 porkkanaa
muutama salottisipuli
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa
mustapippuria
1 pkt (150 g) pekonia
parmesaania

n. 600 g kirjolohifilee (tämä löytyi kotipakastimesta)
suolaa
sitruunapippuria

Kuori ja lohko porkkanat ja sipulit ja heitä ne kulhoon. Lisää ruusukaalit jäisinä sekaan. Toki voit käyttää tuoreitakin ruusukaaleja. Pirskottele kasvisten päälle reilusti oliiviöljyä ja vähän vähemmän balsamicoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki hyvin sekaisin.




Silppua pekoni pieniksi palasiksi ja paista se rapeaksi pannulla pekonin omassa rasvassa. (Laitan pekonin aina kylmään pannuun, ja sitten vasta levyn päälle.) Sekoita paistettu pekonisilppu kasvisten sekaan.




Nypi kirjolohesta ruodot pois ja laita kala uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Levitä kasvis-pekoniseos kalan ympärille ja raasta parmesaania kasvisten päälle. Minä käytin jostakin aiemmasta yhteydestä jäljelle jääneet parmesaanilastut tässä kohtaa pois, mutta raastamalla suoraan parmesaanitahkosta tulee kasviksille ihanasti sulava huntu.




Paista 220 C asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.




Jääkaapista löytyi myös creme fraiche -purkki, joten sekoitin siihen pari teelusikallista dijonsinappia (hunaja) ja pyöräytin sekaan myös hieman suolaa ja pippuria. Siitä tuli kiva dippi näille kaikille uunipellin herkuille.




Mutta jotain kärkeä vielä puuttui mausta. Aavistelin, että jääkaapissa oleva sweet chili -kastike voisi olla juuri se kaipaamani jokin. No niinhän se olikin. Näin oli makumaailma pikaisesti korjattu balanssiin.




Helppo ja hyvä ruoka oli tilauksessa, ja sellaisen saimme. Elämä on ollut viime viikkoina melkoisen kiireistä, ja tällaiset itsekseen valmistuvat ruoat ovat kiirejaksoina tosi päteviä. Nämä peltiruoat ovat myös siitä kivoja, että kaappien kätköistä löytyvistä aineksista syntyy aina uudenlainen ateria. Tämä ruoka syntyi tilanteesta, jolloin en enää halunnut ostaa lisää ruokaa kaappeihin, kun syömäkelpoisia raaka-aineita oli entuudestaankin. Edessä oli matkalle lähtö, joten kaappien aarteet oli hyvä syödä tässä kohtaa pois.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti