perjantai 11. toukokuuta 2018

Tonnikalapastaa rápido


Olemme syöneet koko viikon erittäin kalavoittoisia ruokia. Ja mikäpä ettei, ne ovat aivan erityisen ihania täällä Andalusiassa. Samalla teemalla jatkoimme eilenkin. Sillä kertaa kylläkin kala tuli purkista, eikä kalatiskiltä tai ravintolan keittiöstä. Helppo ja nopea tonnikalapasta oli eilispäivän pääateriamme. 




Tonnikalapasta

250 g spagettia
oliiviöljyä
puolet suuresta sipulista (tai 1 pienehkö)
2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chilipalko (tai ½-1 tuore punainen chili tai chilijauhetta)
1 prk tomaattimurskaa
hyppysellinen sokeria
suolaa
mustapippuria
1-2 prk laadukasta tonnikalaa, fileepaloja
basilikan lehtiä
parmesaania

Laita pastavesi kiehumaan. Mausta se reilulla suolalla. Veden kiehuessa kuumenna pari lusikallista oliiviöljyä ja pehmittele siinä ohuita sipuliviipaleita ja valkosipulia miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Tarkoitus ei ole paistaa niitä. (Todella tulisen kuivatun chilin annoin olla pannussa sipulien pehmennyksen ajan, ja sitten noukin sen pois.) Lisää tomaattimurska sekä mausteet. Lisää tonnikalalohkareet vasta juuri ennen kuin pasta on kypsää. Näin tonnikalalohkareet säilyttävät rakenteensa. Lohko niitä hellästi samalla sekoitellen. Ota pastan keitinvettä talteen kuppiin ja valuta loput keitinvedet pois. Sekoita pasta ja lisää pari lusikallista keitinvettä tonnikalakastikkeen joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinvettä samalla sekoitellen. Viimeistele annokset pyöräytyksellä mustapippurimyllystä, basilikasilpulla ja parmesaaniraasteella.  




Eiliselle päivälle sattui monenlaista tapahtumaa ja askaretta remonttimiehen päivystystä myöten. Niin voi käydä lomallakin. Kun niistä olimme suoriutuneet, voitti mukavuus. Sen sijaan, että olisimme lähteneet etsimään syömistä lähialueen ravintoloista, päätimmekin viettää iltapäivää rennosti pihalla auringosta nauttien ja samalla ruokaillen.  Kaapista löytyneistä tarvikkeista nopeasti valmistunut tonnikalapasta oli tuossa tilanteessa hyvä idea. 




Jälkiruoan kanssakaan en keittiössä vanhentunut. Tuoreet ja mehevät aprikoosit maistuivat sellaisenaan aterian päätteeksi.




Sehän vielä piti kertomani, että tuosta määrästä tonnikalapasta-aineksia riitti eilen kahdelle kunnon annokset, ja vielä jäikin. Lopusta pastasta lämmitin tänään mikrossa pikkulounaat kolmelle. Nautimme ne patiolla manchegojuustolla päällystettyjen patonginpalojen kera. Hyvältä maistui edelleen. Illalla auringon laskettua sitten ulos syömään…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti