torstai 2. marraskuuta 2023

Poronappiset tilanteeseen kuin tilanteeseen

Pikkusuolaisille on aina paikkansa. Ne toimivat niin illanistujaisissa, kahvipöydässä, kuin aterian alkupaloinakin. Nämä nappiset sopivat hyvin myös yllätysvieraiden tarjoiluksi, kunhan vain kaapista löytyy näitä hyvin säilyviä raaka-aineita, joita seuraavaksi luettelen.

 


Kylmäsavuporonappiset

 
150 g pussi ruissipsejä 

Täyte:

200 g valkosipulituorejuustoa

2 rkl sitruunasta puristettua mehua

100 g poron kylmäsavusiivuja pieneksi pilkottuna

kourallinen ruohosipulisilppua (tai pieni punasipuli silputtuna)

 

Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Purista sekaan sitruunan mehua. Silppua kylmäsavuporosiivut ja ruohosipuli. Säästä pieni määrä silpusta nappisten koristeluun. Koristelu myös kertoo, mitä täyte sisältää. Lisää loput silput juustoseokseen. Sekoita. Lusikoi seos ruissipsien päälle. Ripottele täytteen päälle poro- ja ruohosipulisilppua.

 


 

Voit halutessasi korvata poron vaikkapa kylmäsavulohella. Myös valkosipulituorejuuston voit korvata melkeinpä millä vain maustetulla tuorejuustolla. Jos käytät maustamatonta juustoa, kannattaa maistellen selvittää, kaipaako seos suolaa tai muita mausteita.

PS. Nyt eletään sitä vaihetta vuodesta, että glögikausi jo vähintäänkin kurkistelee ovella. Nappiset sopivat vallan mainiosti myös makean glögin kyljessä naposteltaviksi.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti