lauantai 31. joulukuuta 2022

Parmesaanimössö uuniperunoille

Tässäpä yksi tosi kiva täyte uuniperunoille. Se on ollut kestosuosikkimme jo vuosikausien ajan. Nyt sitten havahduin ihmettelemään, kuinka en ole aiemmin tullut tallentaneeksi sen ohjetta tänne. Tässä se lopultakin tulee. Lyhyestä virsi kaunis…

 


 

Parmesaanimössö

4:lle

 

200 g crème fraîchea

1 dl hyvää majoneesia (tässä Hellmann’s)

2 rkl sitruunan mehua

2 valkosipulinkynttä puristettuna

4 pyöräytystä mustapippurimyllystä

2 pyöräytystä suolamyllystä

2 dl karkealla terällä raastettua parmesaania

yrttejä koristeluun (tässä lehtipersiljaa)

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna mössön makujen tasaantua jääkaapissa sen aikaa, kun uuniperunat kypsyvät.

 

Uuniperunat valmistat helposti näin: Harjaa/pese perunat huolellisesti harjalla (ja vedellä) ja kuivaa pinta talouspaperilla. Pistele perunoiden pinta haarukalla, ja laita perunat uunipellille. Kypsennä 225 C asteessa runsaan tunnin ajan. Nämä perunat jatkoivat tuon ajan jälkeen uunissa vielä hieman matalammissa asteissa, kunnes myös perunoiden kypsyttyä uuniin lisätty lohifilee ja kasvikset olivat kypsät.

 


 

Halkaise kypsä uuniperuna melkein pohjaan saakka. Kääräise perunan ympärille foliota. (Näin peruna ei tahraa sormia, kun sitä lusikoit.) Täytä avattu peruna mössöllä ja koristele yrteillä. Yrtit ovat aina hyvä idea.

 


 

Nam nam. Nämä parmesaanimössöperunat maistuvat sellaisenaankin, mutta yhtä lailla ne ovat hyvä aterian lisuke. Molempi parempi.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti