sunnuntai 24. heinäkuuta 2022

Grillattua nektariinia ja fetaa, muun muassa

 

Kesällä meillä kokataan enimmäkseen ulkona. Toki pienet alkuvalmistelut tehdään sisäkeittiössä, mutta itse ruoan valmistus tapahtuu pääsääntöisesti grillin äärellä. Grillin kautta pöytään kulkevat niin lihat, kalat kuin kasviksetkin. Grillifetaa olen tehnyt useammalla tavalla (esim. näin), mutta tässä eräänä viikonloppuna testasin K-Ruoka -sivuston ohjetta Grillifeta ja -nektariinit. Tuoretta rosmariinia minulla ei tuona hetkenä ollut, kuivattua kylläkin, ja se antoi mukavasti makuvivahdetta. Tässä tuo mainittu ohje pienin muutoksin, eli juuri niin, kuin minä sen valmistin.

 


 

Grillifeta ja -nektariinit

4:lle

 

500 g nektariineja

1 pkt (200 g) fetaa

1-2 tl kuivattua rosmariinia (tai tuoretta 2-3 oksaa nypittynä, jos olisi ollut)

pari rkl oliiviöljyä

muutama pyöräytys mustapippurimyllystä

1 rkl hunajaa

 

1.

Huuhtele, kuivaa ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja leikkaa nektariinit reiluiksi lohkoiksi.

 

2.

Vuoraa grillin kestävä vuoka leivinpaperilla. Nosta feta vuoan keskelle leivinpaperin päälle. Asettele nektariinit vuokaan juuston ympärille. Mausta nektariinit ja juusto rosmariinilla. Valuta päälle oliiviöljyä, ja mausta mustapippurilla.

 

3.

Paista grillissä (tai 200-asteisessa uunissa) 10-15 minuuttia, kunnes nektariinit ja juusto ovat pehmenneet. Valuta hunaja juuston ja nektariinien päälle ja jatka grillaamista vielä 2-3 minuuttia.

 


 

Suolaisen makeat grillifeta ja nektariini maistuvat sellaisenaan tai grilliruoan lisäkkeenä. Kokeile grillifetaa esimerkiksi grillatun possun tai kanan kanssa. Me grillasimme tämän herkun ohella Pimientos de Padróneita.

 


 


 

Niin ja grillasimme me myös BBQ-maustettua possun fileelankkua. Mukavan mausteinen possu, sekä Padrón-paprikat olivat riittävän tymäköitä kavereita makeille nektariineille.

 


 


 

Grillattu nektariini ja feta olivat kaiken kaikkiaan oikein kivoja grilliherkkujen lisukkeita. On mukavaa saada vaihtelua kesäkeittiön repertuaariin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti