lauantai 14. toukokuuta 2022

Paahdettu viinirypäle- ja parsasalaatti

 

Parsakausi on siinä vaiheessa, että kotimaan parsoja saamme vielä odotella, mutta eurooppalaista parsaa on jo hyvin tarjolla. Niitä kotimaan parsoja odotellessa olen tehnyt jo useampaankin kertaan monenlaista hyvää näistä tuontiparsoista. Tämä parsasalaatti hurmasi meidät vappupäivän lounaalla, eikä kumma. Paahdetut viinirypäleet toivat siihen oman herkullisen lisänsä.

 


 

Paahdettu viinirypäle- ja parsasalaatti

 

1 pss salaattia (tässä jääsalaattia)

2 avokadoa

1 puntti vihreää parsaa

½ rasiaa tummia siemenettömiä viinirypäleitä

1 halloumijuusto

1-1,5 rkl seesaminsiemeniä

oliiviöljyä

½ sitruunaa

suolaa (hienoa merisuolaa ja sormisuolaa)

pippuria

 

Napsauta parsoista kuivat päät pois. Huuhtele ja tarvittaessa kuori tyvestä alaspäin. Laita parsat uunipellille leivinpaperin päälle, mutta jätä tilaa myös viinirypäleille. Pirskottele parsoille oliiviöljyä, ja mausta hienolla merisuolalla. Pyöräytä sekaan myös mustapippuria myllystä. Pyörittele parsoja niin, että öljyä, suolaa ja pippuria tulee kaikille pinnoille.

Huuhtele viinirypäleet ja irrota ne varsistaan kulhoon. Lorauta sekaan oliiviöljyä ja mausta merisuolalla. Pyörittele viinirypäleitä kulhossa. Kaada maustetut rypäleet uunipellille, missä parsat niitä jo odottavat. Laita pelti 200 C uuniin n. 15 minuutiksi.

 


 

Valuta, kuivaa ja kuutioi halloumi. Kuumenna paistinpannu ja lorauta pannulle vähän oliiviöljyä. Lisää halloumikuutiot ja ripottele niiden päälle seesaminsiemenet. Paista, kunnes näyttävät kauniilta. Jätä paistelut halloumit sivuun odottamaan niiden lisäämistä salaattiin yhdessä parsojen ja viinirypäleiden kanssa.

Tee salaattipohja. Pese ja linkoa salaatti, ja revi se salaattivadille. Halkaise avokadot ja poista kivi. Koverra avokadojen hedelmäliha ruokalusikalla pois kuorestaan, ja viipaloi ne. Levitä avokadoviipaleet salaattipedille. Pirskottele salaatin ja avokadojen päälle hieman oliiviöljyä ja sitruunan mehua, joka myös estää avokadoa tummumasta. Heittele sekaan pari hyppysellistä sormisuolaa ja pyöräytä terästys mustapippurimyllystä.

 


 

Nyt salaatin perusta on valmis. Kun parsat ja viinirypäleet ovat paahtuneet, lisää ne salaatin päälle. Mietin hetken, paloittelenko parsat vai lisäänkö ne kokonaisia. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Molempi parempi. Heittele sekaan myös seesaminsiemenillä kuorrutetut halloumipalat. Paljostako vetoa, että muutama juustopalanen lipsahti jo omaan suuhunkin niiden salaattiin pääsyä odotellessa?

 


 

Ai että oli hyvää. Olisi maistunut ihan sellaisenaankin, mutta erityisen hyvältä tämä salaatti maistui grillattujen broilerivartaiden kanssa. Ja tuo paahdettujen viinirypäleiden ja halloumijuuston liitto on ihan taivaasta!

 


 

Tervetuloa kesä, ja ihanat salaatit! Grilliherkuista puhumattakaan.

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti