Aina jossakin vaiheessa Espanjan lomaa tulee hetki, jolloin on ihan pakko
saada pastaa. Se on mukavaa vastapainoa kaikille paikallisille herkuille. Tällä
lomalla olen tehnyt kaksi kertaa pastaa, ja kummallakin kertaa tein sen sitä
kautta, missä aita oli matalin. Se on ihan sallittua. Hyödynsin siis valmispestoja, jotka olivat
kylläkin erittäin hyviä pestoja. Ostin kaksi erilaista punapestoa (paikallisissa
kaupoissa ei punapestoja juurikaan ole, mutta eräästä saksalaisesta kaupasta niitä löysin),
joista toisessa oli aurinkokuivatun tomaatin lisäksi sieniä ja jopa tryffeliä
(valmistettu Espanjassa!). Se pesto pääsi ensimmäiseksi kokeiluun, oltuamme
täällä reilun viikon ajan.
Pasta syntyi todella helposti. Laitoin pastaveden kiehumaan ja huuhtelin
ja puolitin sillä välin pari kourallista kirsikkatomaatteja. Silppusin myös muutaman
oksan persiljaa.
Keitin pastan pakkauksen ohjeen mukaan, ja kauhaisin kattilasta kupillisen
keitinvettä odottamaan loppusilausta. Kuumensin kattilassa oliiviöljyä, ja kuullottelin
siinä kirsikkatomaatteja hetken verran. Maustoin ne suolalla ja pippurilla.
Lisäsin kattilaan purkillisen tuota herkullista pestoa ja lämmitin sen yhdessä
tomaattien kanssa. Sekoitin joukkoon valutetun pastan ja pari lorausta pastan
keitinvettä. Viimeiseksi heitin sekaan persiljasilpun.
Tässä vaiheessa oli hyvä tarkistaa suola ja pippuri, ja sitten pasta oli
valmis annosteltavaksi. Raastoin pinnalle paikallista juustoa. Parmesaani sopii
tähän tietysti myös paremmin kuin hyvin.
Tämä pasta oli siis todellakin sellaista ”helpolla hyvää” -lomapastaa.
Toki voit tehdä peston myös itse, mutta tällä kertaa tämä valmispesto kelpasi
meille erittäin hyvin.
Tein toisen lomapastan eilen, melkein kolme viikkoa täällä oltuamme. Se syntyi tilanteessa, kun olimme lähdössä myöhään iltapäivällä golfia pelaamaan, ja sitä ennen pitäisi syödä jotain. Kaapista löytyi sopivasti pussinpohjallinen tagliatellekeriä, ja se toinen pestopurkki
oli vielä käyttämättä. Tämä pesto sisälsi punaista chiliä ja ricottajuustoa. Resepti
oli vielä helpompi kuin tuo edellinen. Keitin pastat ja otin keitinvettä talteen.
Sekoitin puoli purkillista pestoa valutetun pastan joukkoon. Viimeistelin
pastan sekoittamalla keitinvettä pastan joukkoon kattilan poristessa kuumalla levyllä. Pinnalle basilikaa, parmesaania ja mustapippuria, siinä se oli.
Annos oli juuri sopivan kokoinen varhaiseksi lounaaksi, ehkä noin
puolikas normiannoksesta. Jaksoimme siten vielä pelatakin. Toki pelin aikana söimme
tällaiset paahdetut ja täytetyt eväsleivät (tonnikalaa, cocktailkurkkuja ja
manchegoa), jotka puolitin veitsellä kahteen osaan leikaten. Laitoin kummankin puolikkaan omaan
kääröönsä, ja siten oli helppo syödä eväsleivät pienemmissä erissä kesken peliä.
Leivät oli tietysti pakattu kylmäkallen kanssa bägeihin, joten ne säilyivät
freeseinä koko helteisen kierroksen ajan. Päivä oli mitä sopivin golfille, auringonpaisteen
ohella meitä hemmotteli ihanan lämmin tuuli. Tänään olemmekin sitten vain
laiskotelleet, toki hyvässä ruoassa olemme tänäänkin pysyneet. Siitä lisää myöhemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti