Terveiset edelleenkin täältä Andalusiasta. Siinä syy, miksi blogipostauksia
on tullut viime viikkoina hiukan verkkaiseen tahtiin. Hyvässä ruoassa olemme
kuitenkin pysyneet, niin ulkoruokinnassa kuin kotonakin. Lomakokkailuni
noudattelee pitkälti periaatetta ’helposti hyvää’, josta ei juuri
blogimateriaalia kerry. Aina silloin tällöin kuitenkin jokin noista helpoista ja
hyvistä on niin onnistunut keksintö, että haluan sen muillekin saman tien
jakaa. Eräs noistä oli tämä lämmin mozzarellasalaatti paahdetuista tomaateista,
jonka nautimme eilen lounaaksi.
Mozzarellasalaatti paahdetuista tomaateista
2:lle
200 g kirsikkatomaatteja (eri värejä)
2 valkosipulinkynttä
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 pallo bufala mozzarellaa
punasipulia (muutama ohut rengas)
basilikaa kourallinen
Huuhtele tomaatit ja laita ne uuninkestäviin annoskippoihin. Silppua
sekaan valkosipulinkynnet. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla
ja pippurilla. Paahda 225 C asteisessa uunissa n. 10-15 min.
Heilauta uunista otettuja kippoja niin, että tomaatit ja niiden myötä kaikki
maut pyörähtävät vielä kunnolla sekaisin. Anna jäähtyä muutaman minuutin
verran.
Revi mozzarella tomaattien päälle. Pirskottele vielä juustollekin
muutama pisara oliiviöljyä, ja pyöräytä kierrokset suola- ja pippurimyllystä.
Lisää muutama ohuen ohut punasipulirengas annoksen päälle ja koristele basilikalla.
Isot basilikanlehdet kannattaa repiä pienemmiksi, mutta pienet lehdet voi
laittaa ihan sellaisenaan.
Tarjoile tämän salaatin lisäksi vaikkapa tuoretta patonkia ja pestoa.
Tällaista helposti hyvää siis tällä kertaa. Annoskippoihin muodostui mehukasta
nestettä paitsi oliiviöljystä, myös tomaateista. Siinä herkullisessa liemessä
oli ihanaa dipata patonkia. Itse asiassa jopa paloittelin pari ohutta
patonkisiivua liemeen mukaan. Tyylihän on vapaa, eikö niin.
Idean tähän salaattiin sain tästä alla olevasta burrata-tomaattisalaatti
-kuvasta, jonka tyttäreni lähetti minulle WhatsAppin välityksellä Singaporesta.
Kyllä, taidamme olla koko perhe hiukkasen ruokaorientoituneita, ja mielellämme
ilahdutamme toinen toisiamme kuvilla ruoista, jotka ovat sykähdyttäneet mukavasti.
Joskus ne kuvat inspiroivat jopa kokeilemaan jotain samaa. Tällä kertaa
kuitenkin ajatukseni harhautui valmistamaan salaatista lämpimän version. Ja kun
burrataa ei ollut saatavilla, käytin mozzarellaa.
Näin tämäkin kaukaa saapunut kuvaviesti päätyi inspiraation kautta toteutukseen saakka, omalla twistilläni
kylläkin. Mukava päivä muutenkin.
PS.
Jos pidit tätä yllä kertomaani ohjetta kiinnostavana, saatat ehkä pitää myös tämän linkin ohjeesta. Sieltä löytyy ihan huikean hyvä Vappu Pimiän ohjeen innoittama tomaatti-mozzarellasalaatti, jonka tosin sillä kertaa tein burratasta.