Mennäänpäs tämäkin postaus vielä uuniruoalla, edellisen postauksen
jatkeeksi. Edellisen ja tämän uuniruoan välissä tosin on vaihtunut sekä maa
että raaka-aineet. Tämänkertainen helppoakin helpompi uuniruoka on sellainen,
jonka valmistan melkein joka kerta täällä Espanjassa ollessani. Teen sitä
yleensä siinä kohtaa, kun olemme ehtineet nauttia muutaman kerran mereneläviä,
joita aina Suomessa kovasti kaipaamme. Tämä ruoka valmistuu uunissa itsekseen
samalla kun ”kokki” makoilee pihalla, ja sehän on myös lomalla plussaa.
Andalusialainen chorizo-kanapata
(4:lle)
oliiviöljyä
6-8 keskikokoista perunaa
suolaa
mustapippuria
1 iso sipuli
2 vihreää suippopaprikaa (tai tavallisia paprikoita)
n. 500 g kanaa (tässä rintapaloja)
mausteita kanalle (tässä pollomaustetta, vähän suolaa ja pippuria)
n. 350 g tuorechorizoa (kestomakkarakin käy)
oreganoa
1 sitruunan mehu
210 C uunissa reilu tunti
Voitele vuoka oliiviöljyllä. Pese perunat ja lohko ne kuorineen neljään
osaan. Levitä perunalohkot vuokaan, ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuori ja pilko sipuli reiluiksi paloiksi. Pese ja suikaloi paprika. Rakastan näitä paikallisia vihreitä suippopaprikoita! Lisää
kasvikset vuokaan.
Mausta kananfileet (tai reidet tms.) makusi mukaan kevyesti. Chorizo maustaa
osaltaan kaikki ainekset. Paloittele filee reiluiksi paloiksi ja laita kanapalat
vuokaan perunoiden väliin.
Kuori chorizot ja tarvittaessa paloittele pienemmiksi. Työntele
chorizopalat kanojen ja perunoiden väliin siten, että niitä tulee joka puolelle
vuokaa.
Ripottele pinnalle oreganoa ja kaada joukkoon sitruunasta puristettu
mehu. Roiskuttele vuoalle vielä oliiviöljyä, tämän voit tehdä ihan rennolla
kädellä. Kypsyessään chorizo antaa vuokaan makunsa ja mehunsa niin, että
oliiviöljyn ja sitruunamehun ohella muita kostukkeita ei vuokaan tarvita.
Menossa uuniin... |
Laita vuoka uuniin ja paahda reilu tunti, kunnes kaikki raaka-aineet
ovat kypsiä.
Voi niitä tuoksuja, mitä uunista pihalle kantautuikaan. Ne suorastaan kutsuivat
pari kertaa paiston aikana tarkkailemaan kypsymisen etenemistä. Samalla oli
hyvä hieman sekoitella aineksia, jotta mikään niistä ei joutunut olemaan
pinnalla liian kauan. Näin kaikki raaka-aineet säilyivät mehevinä, ja pääsivät
imemään itseensä vuoan pohjalle muodostunutta herkullista paistolientä.
Chorizo-kanapadan seuraksi tarjosin raikkaita kirsikkatomaatteja. Chorizo
on sen verran heviä kamaa, että tomaattien lisäksi emme kaivanneet muita
lisukkeita. Toki liemessä voisi olla kiva dipata esim. patonkia, mutta minä
sörssäsin pari perunaa tuohon herkulliseen liemeen. Kyllä, ihan niin kuin lapsena
tehtiin. Ja mitä herkkupottuja niistä sitten tulikaan!
Söimme tätä vielä seuraavanakin päivänä. Silloin tuunasin ruoan lisäämällä ennen mikrossa lämmitystä joukkoon rasiallisen keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Ne raikastivat annosta mukavasti.
Tänään taitaakin olla taas merellisten herkkujen vuoro. Vielä on monta
listalla olevaa lajia maistelematta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti