Nämä lohiuuniperunat syntyivät hetken mielijohteesta, mutta
voi mitä herkkua ne olivatkaan! Ne olivat yksinkertaisuudessaan niin
herkullisia, että en meinannut saada sanaa suustani. Koitapas vaikka itse.
Nämä
olivat itse asiassa taas kerran sellaista ”maanantaipäivän tähderuokaa”, vaikka
eivätpä paljon tähteiltä vaikuttaneet. Edellisen päivän kasvisaterialta oli
jäänyt aiolia, ja perunoitakin löytyi, samoin kylmäsavulohta. Ajattelin ensin paahtaa
uuniperunat ihan semmoisenaan, ja tehdä sitten lohesta ja aiolista mössön.
Sitten sainkin idean kokeilla, miltä ne maistuisivat tällä lailla tehtyinä.
Raaka-aineet:
- Rosamunda-perunoita
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- majoneesia (Hellmann’s) tai aiolia
- kylmäsavulohta
- persiljaa
Pese perunat huolellisesti harjaten. Pistele perunoiden pintaan haarukalla reikiä. Halkaise perunat. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinnat
ylöspäin. Sivele leikkuupinnat oliiviöljyllä. Ripottele pinnoille suolaa ja pippuria.
Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Nämä
kypsyivät 45 minuutissa, jonka jälkeen otin ne hetkeksi pois uunista.
Sivele perunoiden päälle aiolia tai hyvää majoneesia ihan
sellaisenaan.
Laita aiolin päälle reilut siivut kylmäsavulohta.
Laita pelti takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes
lohi näyttää hieman paistuneelta. Ripottele pinnalle persilja-, ruohosipuli- tai tillisilppua.
Minulla sattui olemaan persiljaa. Perunat maistuvat hyvältä ihan kuoria myöten, me söimmekin
perunat kuorineen. Tämä toki edellyttää, että perunat on alun perin kunnolla
pesty.
Näin helposti syntyivät nämä herkku-uuniperunat, jotka eivät
todellakaan jääneet tähdenlennoksi. Ihan varmasti teen niitä vastakin. Nämä ovat
helppoudessaan ja nopeudessaan myös ihan mahtavaa vierastarjottavaa. Silloin
kun potut ovat uunissa, on hyvää aikaa seurustella vieraiden kanssa. Viimeinen vaihe viimeistelyineen vie niin lyhyen ajan, että perunat valmistuvat vieraiden siirtyessä
pöytään.
Tämähän kuulostaa mainiolle ohjeelle! Helpolla herkullista tekee mielellään viikon kiirepäivinä tai iltapalaksi. Aineetkin löytyvät jo jääkaapista, joten pikapuoliin aion testata. 😋 Kiitos paljon ohjeesta Päivi!
VastaaPoistaKiitos, kokeile ihmeessä :) Nämä toden totta olivat vallan mainioita herkkuperunoita! Ihan vieläkin tunnen niiden hyvän maun suussani ;)
PoistaTämä oli superupee resepti! 👌 Persiljaa ei löytynyt, mutta laitoin freesattua sipulia lohiviipaleiden alle. Suosittelen kaikille! 😋
VastaaPoistaKiitos Leena!😘 Kiva että pidit näistä. Etkä kyllä ollut ainoa. Nämä lohiperunat ovat saavuttaneet aivan huikean suosion niin klikkausten kuin saamieni ihanien palautteidenkin perusteella. Osa palautteista jopa kuvin varustettuja 😁 On aina kiva kuulla, jos jotain reseptiäni on kokeiltu, ja jos siitä on vielä tykättykin 😍
Poista