perjantai 22. helmikuuta 2019

Lohiuuniperunat – herkkua helposti


Nämä lohiuuniperunat syntyivät hetken mielijohteesta, mutta voi mitä herkkua ne olivatkaan! Ne olivat yksinkertaisuudessaan niin herkullisia, että en meinannut saada sanaa suustani. Koitapas vaikka itse.

Nämä olivat itse asiassa taas kerran sellaista ”maanantaipäivän tähderuokaa”, vaikka eivätpä paljon tähteiltä vaikuttaneet. Edellisen päivän kasvisaterialta oli jäänyt aiolia, ja perunoitakin löytyi, samoin kylmäsavulohta. Ajattelin ensin paahtaa uuniperunat ihan semmoisenaan, ja tehdä sitten lohesta ja aiolista mössön. Sitten sainkin idean kokeilla, miltä ne maistuisivat tällä lailla tehtyinä.




Raaka-aineet:


  • Rosamunda-perunoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • majoneesia (Hellmann’s) tai aiolia
  • kylmäsavulohta
  • persiljaa


Pese perunat huolellisesti harjaten. Pistele perunoiden pintaan haarukalla reikiä. Halkaise perunat. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinnat ylöspäin. Sivele leikkuupinnat oliiviöljyllä. Ripottele pinnoille suolaa ja pippuria.




Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Nämä kypsyivät 45 minuutissa, jonka jälkeen otin ne hetkeksi pois uunista.




Sivele perunoiden päälle aiolia tai hyvää majoneesia ihan sellaisenaan.




Laita aiolin päälle reilut siivut kylmäsavulohta.




Laita pelti takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes lohi näyttää hieman paistuneelta. Ripottele pinnalle persilja-, ruohosipuli- tai tillisilppua. Minulla sattui olemaan persiljaa. Perunat maistuvat hyvältä ihan kuoria myöten, me söimmekin perunat kuorineen. Tämä toki edellyttää, että perunat on alun perin kunnolla pesty.




Näin helposti syntyivät nämä herkku-uuniperunat, jotka eivät todellakaan jääneet tähdenlennoksi. Ihan varmasti teen niitä vastakin. Nämä ovat helppoudessaan ja nopeudessaan myös ihan mahtavaa vierastarjottavaa. Silloin kun potut ovat uunissa, on hyvää aikaa seurustella vieraiden kanssa. Viimeinen vaihe viimeistelyineen vie niin lyhyen ajan, että perunat valmistuvat vieraiden siirtyessä pöytään.

4 kommenttia:

  1. Tämähän kuulostaa mainiolle ohjeelle! Helpolla herkullista tekee mielellään viikon kiirepäivinä tai iltapalaksi. Aineetkin löytyvät jo jääkaapista, joten pikapuoliin aion testata. 😋 Kiitos paljon ohjeesta Päivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeile ihmeessä :) Nämä toden totta olivat vallan mainioita herkkuperunoita! Ihan vieläkin tunnen niiden hyvän maun suussani ;)

      Poista
  2. Tämä oli superupee resepti! 👌 Persiljaa ei löytynyt, mutta laitoin freesattua sipulia lohiviipaleiden alle. Suosittelen kaikille! 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena!😘 Kiva että pidit näistä. Etkä kyllä ollut ainoa. Nämä lohiperunat ovat saavuttaneet aivan huikean suosion niin klikkausten kuin saamieni ihanien palautteidenkin perusteella. Osa palautteista jopa kuvin varustettuja 😁 On aina kiva kuulla, jos jotain reseptiäni on kokeiltu, ja jos siitä on vielä tykättykin 😍

      Poista