Jääkaappiin oli jäänyt tammikuisen racletteillan jäljiltä
yksi avaamaton raclettejuustopakkaus. Siellä se odotteli, löytyisikö vielä toista
sopivaa ajankohtaa racletteillalle, ennen kuin kyseisen juustopakkauksen päivämäärät
vanhenevat. No ei oikein löytynyt ainakaan siinä mittakaavassa, kuin miten raclettegrillin
äärellä yleensä herkuttelemme. (Tässä linkki aiemmin postaamaani Raclettegrillin äärellä blogikirjoitukseen, jossa on ”täysi kattaus” racletteherkkuja.) Nyt ei kuitenkaan
tehnyt lainkaan mieli niin runsasta settiä, ennemminkin olisi tilausta
keventämiselle. Niinpä surffailin googlesta ideoita, mihin kaikkeen muut olivat
huomanneet käyttää raclettejuustoa. Silmiini osui Happylobster-blogin postaus
Helppo herkku: Kukkakaaliraclette. Hyvä idea, kiitos siitä! Tosin kukkakaalia
ei sillä kertaa ollut kotona, parsakaalia kylläkin. Tuumasta toimeen siis, ja
parsakaaliracletten tekoon.
Nämä racletteparsakaalit valmistin kätevästi samalla pellillä
pekoniin käärittyjen broilereiden kanssa. Maustoin broilerinfileet kevyesti
broilerimausteella ja mustapippurilla, pieni määrä merisuolaa niissä olikin jo
valmiina. Käärin broilerinfileet pekoniin (3-4 pekonisiivua/broilerinfilee) ja laitoin ne ensin
yksinään 200-asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi.
Kun broilerit olivat esikypsyneet kymmenisen minuuttia, lisäsin
pellille erittäin kevyesti pippuroidut parsakaalit ja peittelin ne raclettejuustolla. Suolaa näille
parsakaaleille ei tarvinnut lisätä lainkaan, koska tämä raclettejuusto oli suolaista.
(Raclettejuustoissakin on yllättävän paljon eroja, ja jokainen löytää testailemalla
oman suosikkinsa.) Sitten pelti takaisin uuniin n. 20 minuutin ajaksi.
Tässä setissä oli sen verran paljon suolaisia elementtejä,
että halusin lisukesalaattiin jotain hedelmää. Mango yhdessä babypinaatin
kanssa oli aika hyvä valinta. Tosin epähuomiossa heitin salaatinkin sekaan
juustoa, vaikka ilmankin olisi pärjätty, kun oli tuota juustoa jo muutenkin
tarjolla.
Ei tainnut siis pää tietää mitä käsi teki. No eipä tuossa
vahinkoa syntynyt, ja salaattina se oli hyvää noinkin. Ilman juustoa olisi kuitenkin
ollut parempi tähän kokonaisuuteen.
Näin helposti syntyi uuniraclette. Kukkakaali olisi varmasti
antanut oman ihanan arominsa tähän ruokaan, mutta hyvin toimi parsakaalikin. Itse
asiassa uuniracletteen voisi mielestäni laittaa melkeinpä mitä tahansa
niitä kasviksia, joita yleensäkin uunissa paahdetaan. Tuli vielä mieleen, että voisi
olla kiva tapa myös pilkkoa kasviksia (ja miksei jotain muitakin herkkupaloja)
suoraan uuninkestäviin annoskulhoihin, ja raclettejuustoa siihen päälle. Voisin
kuvitella, että kuumassa kipossa juustokin pysyisi pitkään sulana. Tuntuisi
varmaan aika mukavalta saada sellainen uunikuuma kippo eteensä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti