Perjantain kevennykseksi esittelen nyt juoman, joka on mitä mainioin
aperitiivi. Erityisen hyvältä se maistuu tunturimökillä, kuten tälläkin kertaa.
Toimii myös kaupungissa. Se on yksi kestosuosikeistani, ja sitä nautitaan
erityisen mukavissa tilanteissa. Hieman kirpakkakin se on, mikä myös sopii
hyvin minun cocktailmakuuni. Poronkyynel
-ohjeita on erilaisia. Tässä meidän kehittelemämme ohje, ”mökin tapaan”:
Poronkyynel
2 cl vodkaa
2 cl cointreauta
1 cl sitruunamehua
Ravistetaan shakerissa jäiden kanssa.
Kaadetaan lasiin.
Koristeeksi jäinen puolukka. (Perinteisesti se on karpalo, mutta mökin
pihalla kasvaa puolukoita.)
Voi tehdä myös tuplana. Nämä tehtiin puolitoistakertaisina.
Tämä juoma on yksi hyvä kimmoke saada minutkin puolukoita poimimaan.
Lapsuudessa minut kyllästettiin marjastamisella siihen malliin, että silloin
päätin, että aikuisena en varmasti mene marjaan. Aika hyvin olen vältellytkin
sitä asiaa, kunnes omien lasten kautta opin marjastamisen hyvät puolet. Ja
nimenomaan ilon kautta.
Tänä viikonloppuna keräämme mökin pihalta puolukat talteen. Pakasteessa
ne saavat odottaa pääsyä alkavan mökkikauden pororuokien lisukkeeksi. Minä
kerään ainakin yhden rasiallisen. Sen, missä lukee Poronkyyneleen koristeet.
Sieltäpä voi sitten drinkkivastaava ottaa puolukan kerrallaan cocktailia
koristamaan. Mutta vasta huomenna on puolukoiden sadonkorjuu. Tänään
drinkkivastaava kävi hakemassa puolukat ensi hätiin suoraan pihalta.
Seuraavaksi alan tehdä ihanaa perjantaiherkkua, siitä lisää myöhemmin.
Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!
Näitä aion kyllä kokeilla kun menen mökille seuraavan kerran :) kuulostaa hyvälle!
VastaaPoistaHei ja kiitos kommentista. Kyllä kannattaa kokeilla. Ei muuta kuin cocktailit lasiin ja "simsalabim!", kuten meillä on tapana kippiksen sijasta sanoa 😉👍
Poista