Työviikko pulkassa. Töistä mutkan kautta kotiin. Vettä sataa. Asteita
+11, eli aika koleaa. Juuri sellainen hetki, että huvittaa vain vetäytyä
sohvanmutkaan viltin alle kirjan kanssa rauhoittumaan. Mutta sitä ennen on
perjantai-illan herkun vuoro. Jääkaappiin oli viikolta jäänyt kaksi
grillimakkaraa. Se oli tosi hyvä juttu, koska minulla teki mieli
makkaraherkkua. Mutta ei sitä nakkikioskin makkaraherkkua, kuten meilläpäin
sanotaan. Jossakin muualla sitä kutsutaan makkaraperunoiksi. Vaikka, kyllä
sitäkin pitää kerran kahteen vuoteen sopivassa tilanteessa saada. Nyt kuitenkin
halusin hieman kevyemmän version makkaraherkusta. Sellaisen, mistä jää hyvä
olo. Eli kasviksia kehiin.
Laitoin uunin lämpenemään 225 C asteeseen. Sitten sain eteeni lasin
cavaa. Yes! Uunin lämmetessä voitelin annosvuoat ja pesin 4 pientä perunaa, ja
viipaloin ne. Litistin ja silppusin myös 3 suurta valkosipulinkynttä. Voitelin
annosvuoat ja ladoin ohuet perunaviipaleet vuokiin. Päälle suolaa, mustapippuria
ja valkosipulisilppu, sekä loraus oliiviöljyä. Laitoin vuoat uuniin 15 minuutiksi, jonka
aikana valmistelin loput ainekset.
Pilkoin 4 kesäkurpitsakiekkoa (vajaan cm vahvuisia) kuutioiksi.
Viipaloin yhden suuren tomaatin, josta poistin kannan. Viipaloin myös ne kaksi
grillimakkaraa (Kabanossia tällä kertaa). Murustelin 1/3 Aurajuustosta.
Kun perunat olivat olleet vartin uunissa, otin ne pois ja ripottelin niiden
pinnalle puolet Aurajuustosta. Seuraavaksi kerrokseksi ladoin kesäkurpitsat ja
tomaatit. Niiden päälle suolaa, pippuria ja ihan vähän öljyä.
Sitten enää makkaraviipaleet ja loput Aurat, ja kipot takaisin uuniin
puoleksi tunniksi. Kypsennysaika kokonaisuudessaan oli siis 15 + 30 minuuttia.
Kuumat kipot aluslautasen päälle, ja ei kun syömään. Ruokajuomana olutta,
jota juon vain harvoissa ja valituissa tilanteissa. Kahden ruoan kanssa sitä on kuitenkin saatava, makkaran
ja poronkäristyksen.
Oi joi, hyvää oli. Ja vaikka makkara ja Aura rasvaisia ovatkin, ei
tästä herkusta jäänyt ollenkaan ällö olo. Itse asiassa mieheni lohkaisikin,
että ”tämä on niin hyvä makkararuoka, että maistuisi varmaan kasvissyöjillekin”.
Hmm…
Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti