Toissa viikonloppuna olin Helsingissä tyttöjen kesken, mitä parhaimmassa
seurassa. Nautimme tehokkaasti sekä kulttuurista että hyvästä ruoasta. Emme
halunneet kohteessa haaskata aikaa säätämiseen, joten varasimme jo hyvissä
ajoin etukäteen paikat sekä perjantai-illan oopperaan että lauantaipäivän
teatteriin. Kahteen päivään saimme mahdutettua myös kolme pöytävarausta.
Minulla oli jo pitkään ollut pakkomielle gratinoidusta hummerista, ja ravintoloiden nettisurffailu lupasi sitä tarjoiltavan Brondassa myös lounasaikaan. Lounaalle siis Eteläesplanadille. Aiemmin olin käynyt siellä vain pari kertaa cocktaileilla. Tällä kertaa valitsin ihanan raikkaan Pum Pum Tinin, joka oli hyvä neuvoa-antava sopivaa ruokasettiä valitessamme. Snack-listalta valitsimme erilaisia pikkupaloja, omani oli Bronda Merquez Bun. Seuraavaksi jaoimme Scallops ´Garlic & Prawns´ -annoksen. Nämä kaikki valmistelivat makuhermoja kaipaamani hummerin (Lobster El Thermidor) saapumiseen. Se oli täydellistä! Hummerin seuraksi valitsimme annoksen sieni- ja tryffeliraviolia. Loistava yhdistelmä. Hyvä maku suussa ja sopivasti viiniä päässä olikin hauskaa lähteä suorittamaan muutamat täsmähankinnat. Shoppailu ei voisi minua yleensä vähempää kiinnostaa, mutta tuollaisen lounaan jälkeen sekin oli mukavaa.
Minulla oli jo pitkään ollut pakkomielle gratinoidusta hummerista, ja ravintoloiden nettisurffailu lupasi sitä tarjoiltavan Brondassa myös lounasaikaan. Lounaalle siis Eteläesplanadille. Aiemmin olin käynyt siellä vain pari kertaa cocktaileilla. Tällä kertaa valitsin ihanan raikkaan Pum Pum Tinin, joka oli hyvä neuvoa-antava sopivaa ruokasettiä valitessamme. Snack-listalta valitsimme erilaisia pikkupaloja, omani oli Bronda Merquez Bun. Seuraavaksi jaoimme Scallops ´Garlic & Prawns´ -annoksen. Nämä kaikki valmistelivat makuhermoja kaipaamani hummerin (Lobster El Thermidor) saapumiseen. Se oli täydellistä! Hummerin seuraksi valitsimme annoksen sieni- ja tryffeliraviolia. Loistava yhdistelmä. Hyvä maku suussa ja sopivasti viiniä päässä olikin hauskaa lähteä suorittamaan muutamat täsmähankinnat. Shoppailu ei voisi minua yleensä vähempää kiinnostaa, mutta tuollaisen lounaan jälkeen sekin oli mukavaa.
Illalla oli uudet kuviot. Illan kulttuurista vastasi Suomen Kansallisooppera ja esitys nimeltä Madama Butterfly, joka oli samalla ensimmäinen oopperani Suomessa. Oopperatalo yllätti toimivuudellaan ja oopperan tekstitys oli todella hyvä ja ystävällinen ratkaisu. Ilman sitä olisi monta hauskaakin kohtaa mennyt ohi. Käännös toi oopperan jopa kansanomaiselle tasolle, ja teki siten esityksestä entistäkin nautittavamman.
Oopperasta suuntasimme myöhäistapaksille Fredrikinkadulle
Soil Wine Roomiin, missä meitä odotti soma ikkunapöytä kahdelle. Siinä tapasten
äärellä oli hyvä muhitella äsken koettua elämystä. Valitsimme listalta
marinoituja oliiveja, tomaattileipää, Jamon Iberico Bellotaa sekä päivän
juustolajitelman. Seuraksi lasilliset punaviiniä. Ravintola oli pieni ja
kodikas. Tapaksissa maistui laatu ja ravintoloitsijan ammattitaito. Mukava ja
mutkaton paikka. Kortteliravintolan tunnelmaa.
Lauantaina oli päivä uusi. Päivän kulttuurista vastasi
Helsingin Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä pyörivä Arthur Millerin
klassikkoteos Hinta. Lavalla Eero Aho, Santeri Kinnunen, Esko
Salminen ja Aino Seppo. Miettikää, mitkä tekijät! Neljä elävää legendaa yhtä
aikaa lavalla. Kaikki loistavia ja karismaattisia näyttelijöitä. Esko Salmisen
karisma suorastaan käsinkosketeltavaa. Tunsimme olevamme etuoikeutettuja
saadessamme kokea sen. Itse esitys oli koskettava, hetkittäin koominenkin ja
aihepiiriltään tähänkin aikaan hyvin sopiva. Kun esitys loppui, oli vaikea
kätkeä kyyneleitä. Ymmärsin niiden tulevan lähinnä siitä, kuinka vaikuttava
kokonaisuus esiintyjineen oli. Taksimatkalla seuraavaan ruumiinravinnon
paikkaan saimme kuitenkin kerättyä itsemme, ja olimme taas valmiit nauttimaan
hyvästä ruoasta, kuitenkin vielä vahvasti juuri koetussa esityksessä
viipyillen.
Valintamme tähän hetkeen oli La Maison Tehtaankadulla. Jo
julkisivua katsellessamme tiesimme, että astumme sisään juuri oikeaan paikkaan.
Ensimmäinen kerta tässä ravintolassa meille molemmille, muttei varmasti viimeinen.
Teimme ravintolassa mielessämme ”pikamatkan” Ranskaan. Kaunis sisustus. Ja mikä
parasta, joka ikinen ruokalaji oli suussa sulavaa ja makujen sinfonia oli
täydellinen. Teimme kolmen ruokalajin menusta omat valintamme. Valitsin
lohipohjaisen alkuruoan, joka oli täydennetty mm. mädillä ja taidokkaasti friteeratuilla
perunoilla ohuen ohuina nauhoina, pääruoaksi Burgundin härkää ja jälkiruoaksi
veriappelsiinia kahdessa muodossa. Vaikea sanoa mikä oli parasta. Itse jätän
monesti jälkiruoan väliin, mutta tällä kertaa söin senkin viimeistä lusikallista
myöten. Juuri sopivan raikasta.
Sitten olikin jo aika kiitää kohti lentokenttää ja kotia.
Mukava reissu, jossa en rähjääntynyt. Päinvastoin, palasin kotiin monenlaisia
nautintoja ja elämyksiä vielä kotonakin muhitellen, mieli virkistyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti