Pastaruoat ovat minulle mieluisia. Ne syntyvät käden käänteessä,
ainakin jos ne tehdään italialaiseen tyyliin vähäisistä, mutta sitäkin
laadukkaammista raaka-aineista. Yksinkertaisuudestaan huolimatta niiden maku on yleensä mainio.
Tähän sinihomejuusto-kanapastaan puolestaan kätkeytyy tavanomaista enemmän
raaka-aineita ja hiukan hevikin se on. Tämänkertaisen pastaruoan tyylisuunta
onkin ehkä Italian sijaan tutumpaa tuolla suuren rapakon takana, Amerikan
ihmemaassa.
Tein tämän syntisen hyvän pastan eräänä sunnuntaina, koska
sunnuntaisin on lupa herkutella hieman hartaammin. Kas näin sopivat niin syntinen
kuin harraskin samaan lauseeseen.
Sinihomejuusto-kanapasta
4:lle
350 g pennepastaa
pekonia (tässä tähteeksi jääneet 6 siivua)
oliiviöljyä
500-600 g broilerin fileetä suikaleita
suolaa
mustapippuria
broilerimaustetta
1-2 tl currya
2-3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3,3 dl kuohukermaa
1 pkt (140 g) Crumbly Blue sinihomejuustoa
kupillinen keitinvettä
1 rs kirsikkatomaatteja
parmesaania
reilusti basilikaa (= ainakin pari kourallista)
Suikaloi broilerinfileet reiluiksi suikaleiksi. Minä sain tällä kertaa
skipata tämän vaiheen, koska lopultakin löysin kaupasta kunnollisen kokoisia valmiita
broilerinsuikaleita. Yleensä suikaloin fileet mieluummin itse.
Ei ole maksettu mainos. Hyviä vinkkejä on vain ilo jakaa. |
Kuori ja silppua sipulit ja murustele sinihomejuusto. Silppua myös basilika.
Kuutioi pekoni ja paista se kypsäksi.
Nyt on alkuvalmistelut tehty.
Keitä pasta vedessä, joka on maustettu reilulla suolalla. Ajoita pastan
keittäminen siten, että se on kypsää suunnilleen samoihin aikoihin kastikkeen
kanssa. Ota talteen kahvikupillinen keitinvettä, ennen kuin valutat pastan.
Ruskista broilerit pinnoitetussa padassa. Siinä samassa, jossa sekoitat
pastan kastikkeen joukkoon. Mausta broilerimausteella, suolalla, pippurilla ja
currylla. Suolan kanssa kannattaa tässä vaiheessa olla varovainen, koska sitä saattaa
olla myös muissa käyttämissäsi mausteissa. (Kannattaa tutustua tuoteselosteisiin.)
Myös sinihomejuusto on suolaista, tai vieläkin suolaisempaa, riippuen mitä
juustoa käytät.
Lisää sipulit. Kun ne ovat kuullottuneet, on aika lisätä kerma ja sinihomejuusto.
Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku.
Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Lisää kirsikkatomaatit ja keitinvettä,
kunnes koostumus on sopivan tahmea ja kaikki herkulliset maut ovat varmasti (keitinveden
avulla) kiinnittyneet pastan pintaan. Lisää myös basilikat, mutta säästä niistä
osa annosten koristeluun. Voit raastaa vielä parmesaaniakin valmiiden annosten
päälle. Pieni pyöräytys mustapippurimyllystä on myös aina hyvä pasta-annoksen
viimeistelijä.
Tämä kanapasta sopii erittäin hyvin tämän viheliäisen korona-ajan
lohturuoaksi. Tätä syödessä ihan väkisinkin väistyvät mieltä painavat asiat hetkeksi
taka-alalle. Ruoka auttaa myös aterian jälkeen, koska hyvin ravittuna jaksaa
paremmin. Pysykäähän terveinä!
On niin totta tuo toteamuksesi! 🥰 Hyvä ruoka auttaa jaksamaan ja kohottaa mielialaa. 🤩 Ruoassa on jotakin niin lohdullista, taas on hyvä mieli hetken aikaa. Korona-aikaan meillä kotoilua huojentaa ruoan parissa askartelu, niin kai teilläkin. 👍
VastaaPoistaOnpahan taas kerran annos, joka maistuisi täälläkin. 😋 Jatkoon! 👌Hyvää vointia teille ja pysykäähän terveinä! 😊
Näin se menee. Kiitos Leena! Ja terveyttä ja kaikkea muutakin hyvää myös teille! 🥰
Poista