Reissu on loppusuoralla. Istun tätä kirjoittaessani lentokoneessa ja
muistelen mennyttä vajaata kolmea viikkoa. Kirjoitustahtini oli yhdistetyllä
työ- ja lomamatkalla aika verkkaisa, vaikka postausmateriaalia olisi ollut
enemmänkin. Ehkä siis vielä jokin Espanja-aiheinen muistelupostaus on tulossakin. Hyvää
ruokaa saimme niin kotona kuin rantakuppiloissa. Mukavaa seuraakin oli
tarjolla moneen otteeseen. Eräänä kauniina sunnuntaina kävimme ystäviemme
kanssa sunnuntailounaalla lähirannan suositussa ravintolassa. Sitä ennen
nautimme meillä alkucavat ja -tapakset. Cavan seuraksi olin parin muun herkun
lisäksi marinoinut oliiveja. Ne ovat Espanjassa aivan erityisen hyviä.
Marinoidut oliivit
(8:lle)
1 lime tai puolikas sitruuna
3 valkosipulinkynttä
1 tl Provencen yrttisekoitusta (tuoreetkin yrtit toki käyvät mainiosti)
6 rkl oliiviöljyä
½ tl sokeria
ripaus suolaa
mustia ja vihreitä oliiveja yhteensä n. 500-600 g (bruttopaino)
Pese ja viipaloi lime ja laita se kannelliseen kulhoon. Lisää
viipaloidut valkosipulinkynnet ja muut ainekset. Sekoita marinadi ja lisää
valutetut oliivit sekaan. Jos oliivit ovat kivellisiä, tee niihin viillot,
josta kivet on syödessä helppo poistaa. Minä käytin kivettömiä oliiveja.
Pyörittele kaikki sekaisin ja laita oliivit jääkaappiin maustumaan vähintään
muutamaksi tunniksi, tai päiväksi. Hölskyttele kulhoa aina jääkaapilla
piipahtaessasi.
Minä tarjosin näiden ihanien oliivien lisäksi manchegojuustoa ja
ankanmaksapateella päällystettyjä rapeiksi paahdettuja keksimäisiä patonkiviipaleita. Näitä leipäsiä on paikallisissa kaupoissa hyvä valikoima. Ne ovat
kovin suosittuja tapaspöydissä.
Jos Espanjassa nautimmekin cavasta, niin tällä kotimatkalla jäi nyt
perinteiset loppusamppanjat nauttimatta. Tämä lentokone oli tuonut Malagaan
iloisia suomalaisia matkalla suomalaisten suosimaan festariin. Festarivieraat
olivat olleet kovin janoisia. Meille paluumatkalaisille ei riittänyt
käytännössä mitään. No, loppusamppanjat sitten maassa, tai seuraavalla
lentopätkällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti