Jamón Serrano ja hunajameloni ovat hyvin tyypillisiä espanjalaisessa alkupalapöydässä, ja nimenomaan toisiinsa kääriytyneinä. Tässä eräänä päivänä sain idean kokeilla, mitähän niistä tulisi grillin kautta pyöräytettynä. Meillä oli tuolloin hääpäivä, joka osui keskelle kiireistä työviikkoa, ja päivän varsinainen ateriakin tuli nautittua työn ohella. Niinpä halusin tehdä iltapalaksi jotain nautinnollista. Sitä tämä todellakin oli.
Grillatut serranokinkku-hunajamelonit
puolikas hunajameloni
6 siivua serranokinkkua (Jamón Serrano)
1 ruukku villirucolaa
oliiviöljyä
vadelmaviinietikkaa
sormisuolaa
mustapippuria
parmesaania
Valmista ensin salaattipeti. Katkaise rucolanlehdet aika juuresta. (Minulla on tapana myös huuhdella ja lingota rucolanlehdet.) Laita rucolat kulhoon. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja hieman viinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele maut sekaisin, ja annostele maustetut rucolat lautasille tai tarjoiluvadille.
Koverra hunajamelonin keskellä olevat siemenet lusikalla pois. Leikkaa puolikas hunajameloni kuuteen lohkoon ja poista kuori. Kääri kinkkusiivua lohkon ympärille. Grillaa lohkoja noin 5-10 minuuttia välillä varovasti kääntäen. Asettele kuumat serranokinkku-hunajamelonit salaattipedille. Höylää (vaikka kuorimaveitsellä) koko komeuden päälle parmesaanilastuja. Nauti hyvässä seurassa.
Nämä yksinkertaiset herkut olivat ihan mainioita. Mieskin niihin ihastui, ja nosti oikein peukun ylös hyväksyvän muminan saattelemana. Me nautimme ne tosiaankin iltapalana, mutta tulipa vain mieleen, että nämä toimisivat myös tosi kivoina alkupaloina. Siinä tapauksessa laittaisin yhteen annokseen 1-2 melonilohkoa. Alku- tai iltapalana, kummin vain, kokeilla kannattaa joka tapauksessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti