Coleslaw ja hampurilainen ne yhteen soppii, ja kesä on tämän kaksikon
parasta aikaa. Silloin coleslaw tehdään ihanan mehukkaasta varhaiskaalista ja
hampurilaiset valmistetaan grillaamalla. Vielä kun valmistat coleslawn
edellisenä iltana makuuntumaan, on seuraavan päivän hampurilaisateria nopeasti
tehty. Juuri näin minä tein. Olipas sitten ihanaa tulla täyden golfkierroksen jälkeen nälkäisenä
kotiin, aterian syntyessä kuin itsekseen. Meidän tarvitsi vain grillata
hampurilaiset ja nostaa valmis coleslaw pöytään.
Netti on pullollaan coleslaw-ohjeita, mutta aika pitkälle niissä kaikissa
idea on sama. Kastikeainekset ja -määrät hieman vaihtelevat. Yksi pitää
jogurtista, toinen taas majoneesista, kolmas laittaa seuraksi kermaviiliä ja neljäs
vannoo ranskankerman nimeen. Kirjaan tähän ohjeen siinä muodossa, kuin minä tämän
coleslawn valmistin.
Coleslaw
4-6:lle
pienehkö varhaiskaali, tai puolikas suuresta
2 porkkanaa
Kastike:
1 dl majoneesia (Hellmann’s)
1 dl crème fraîchea
2 tl valkoviinietikkaa
1 rkl dijonsinappia
½ tl sokeria
¼ tl suolaa
aavistus mustapippuria
Sekoita kastikkeen ainekset suuressa kulhossa.
Kuori kaalista uloin kerros pois. Halkaise kaali ja leikkaa kanta
pois. Suikaloi kaalinpuolikkaat tosi ohuiksi viipaleiksi.
(Suikaloiminen onnistuu terävällä veitsellä tai juustohöylällä.) Raasta kuoritut
(tai jos kesäporkkanoista kyse, huuhdellut) porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää kaalit ja porkkanat kastikkeen joukkoon ja sekoita. Laita kastike makuuntumaan
jääkaappiin ainakin pari tuntia ennen h-hetkeä, tai jopa edellisenä iltana.
Tarjoa coleslaw hampurilaisten, grillimakkaroiden tai muiden grilliherkkujen
kanssa. Minä tarjosin tämän ”revanssi-hampurilaisten” kanssa, ja
kyllä nämä nyt palkitsivatkin uudelleen yrittäjät.
Nimittäin, olimme kolmisen viikkoa aiemminkin yrittäneet grillata
hampurilaisia, mutta sillä kertaa homma meni häneksi. Kaasu loppui grillistä juuri siinä
kohtaa, kun piti kääntää pihvit ja lisätä cheddarviipaleet pihvien päälle.
Fiksuina ja muka kiireisinä päätimme suorittaa tehtävän loppuun mikron
avustuksella. Sanon minä vain, että aika hyvin sulaa cheddar mikrossa
lautaselle. Siitäpä sitten lusikoitiin ”juustokastiketta” pihvien päälle ja
taivasteltiin omaa hölmöyttämme. No, maku oli loistava silloinkin. Tällä kertaa,
aiemmasta poiketen myös annoksen ulkonäkö miellytti silmää. Ja olihan meillä nyt
myös raikasta ja mehevää coleslawtakin hampurilaisille kaveriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti