tiistai 28. heinäkuuta 2020

Coleslaw varhaiskaalin aikaan


Coleslaw ja hampurilainen ne yhteen soppii, ja kesä on tämän kaksikon parasta aikaa. Silloin coleslaw tehdään ihanan mehukkaasta varhaiskaalista ja hampurilaiset valmistetaan grillaamalla. Vielä kun valmistat coleslawn edellisenä iltana makuuntumaan, on seuraavan päivän hampurilaisateria nopeasti tehty. Juuri näin minä tein. Olipas sitten ihanaa tulla täyden golfkierroksen jälkeen nälkäisenä kotiin, aterian syntyessä kuin itsekseen. Meidän tarvitsi vain grillata hampurilaiset ja nostaa valmis coleslaw pöytään.




Netti on pullollaan coleslaw-ohjeita, mutta aika pitkälle niissä kaikissa idea on sama. Kastikeainekset ja -määrät hieman vaihtelevat. Yksi pitää jogurtista, toinen taas majoneesista, kolmas laittaa seuraksi kermaviiliä ja neljäs vannoo ranskankerman nimeen. Kirjaan tähän ohjeen siinä muodossa, kuin minä tämän coleslawn valmistin.

Coleslaw


4-6:lle

pienehkö varhaiskaali, tai puolikas suuresta
2 porkkanaa

Kastike:
1 dl majoneesia (Hellmann’s)
1 dl crème fraîchea
2 tl valkoviinietikkaa
1 rkl dijonsinappia
½ tl sokeria
¼ tl suolaa
aavistus mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset suuressa kulhossa.

Kuori kaalista uloin kerros pois. Halkaise kaali ja leikkaa kanta pois.  Suikaloi kaalinpuolikkaat tosi ohuiksi viipaleiksi. (Suikaloiminen onnistuu terävällä veitsellä tai juustohöylällä.) Raasta kuoritut (tai jos kesäporkkanoista kyse, huuhdellut) porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää kaalit ja porkkanat kastikkeen joukkoon ja sekoita. Laita kastike makuuntumaan jääkaappiin ainakin pari tuntia ennen h-hetkeä, tai jopa edellisenä iltana.

Tarjoa coleslaw hampurilaisten, grillimakkaroiden tai muiden grilliherkkujen kanssa. Minä tarjosin tämän ”revanssi-hampurilaisten” kanssa, ja kyllä nämä nyt palkitsivatkin uudelleen yrittäjät.




Nimittäin, olimme kolmisen viikkoa aiemminkin yrittäneet grillata hampurilaisia, mutta sillä kertaa homma meni häneksi. Kaasu loppui grillistä juuri siinä kohtaa, kun piti kääntää pihvit ja lisätä cheddarviipaleet pihvien päälle. Fiksuina ja muka kiireisinä päätimme suorittaa tehtävän loppuun mikron avustuksella. Sanon minä vain, että aika hyvin sulaa cheddar mikrossa lautaselle. Siitäpä sitten lusikoitiin ”juustokastiketta” pihvien päälle ja taivasteltiin omaa hölmöyttämme. No, maku oli loistava silloinkin. Tällä kertaa, aiemmasta poiketen myös annoksen ulkonäkö miellytti silmää. Ja olihan meillä nyt myös raikasta ja mehevää coleslawtakin hampurilaisille kaveriksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti