Boltsit tuntuvat olleen kaikkien huulilla sitten niiden nappaaman
voiton Suomen Menestysresepti -ohjelmasarjassa. Tähän asti ovat nimittäin
Boltsi-hyllyt olleet kaupassa tyhjiä aina, kun minä olen siellä yhden tietyn
kaupparyhmän kaupassa käynyt, mutta lopultakin onnistuin nappaamaan niitä paketillisen
ostoskärryyni. Aloitin Boltsi-tutkimukseni varovasti originaaleista. Toinen
vaihtoehto olisi ollut chili-tomaatti, mutta tuoteselosteessa lukeva
habanero-chili sai minut jättämään sen paketin hyllyyn. Pidän kyllä chilistä
silloin, kun se tukee ruoan makua sitä sopivasti terävöittäen. Habaneron kanssa
pitää kuitenkn olla tosi tarkka, että se ei jyrää kaikkia muita makuja alleen.
Tämän tuotteen osalta en vielä tiedä, kuinka tulinen se on, eli huoleni saattoi
olla myös turha.
Olen yleensä aika epäileväinen einesten ja ns. korvikkeiden suhteen,
niin tälläkin kertaa. Yritin tutkia, montako palleroa paketti sisältää, mutta
sitä tietoa en löytänyt. Niinpä ynnäilin nopeasti muovin läpi paketin Boltsien
lukumäärän, ja päädyin lukuun 13. Miksihän juuri 13? Se on hiukkasen hankala
määrä jaettavaksi, etenkin jos kristillistä tasajakoa yrittää, oli syöjiä
sitten 2 tai enemmän. Mieleeni tulikin, että ehkä onkin tarkoitus kannustaa
ostamaan heti kaksi pakettia. Mene ja tiedä. Lähdin kuitenkin liikkeelle vain
tällä yhdellä paketilla. Päivän menuna oli tomaattinen ja papusalsainen uunipasta.
Helppo Boltsi-uunipasta
(4:lle)
250 g pastaa (tässä lajina pienikokoinen Mini Penne)
1 keltainen paprika
1 tlk (380 g) käyttövalmista papusalsaa (tässä medium spicy)
1 tlk (400 g) hyvää tomaattimurskaa
1 pss (150 g) cheddarraastetta
suolaa
pippuria
2 pkt Boltseja (original) (minulla oli vain se 1 pkt, laita
sinä 2)
1 rasia kirsikkatomaatteja (hieman tavallista kookkaampia)
1.
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Lyhennä ohjeen mukaista keittoaikaa 1-2 minuutilla, koska pasta kypsyy vielä uunissakin. Valuta
ja huuhtele pasta, ja kaada se voidellun
uunivuoan pohjalle.
2.
Pese ja kuutioi paprika. Lisää paprikakuutiot pastan
joukkoon.
3.
Lisää papusalsa, tomaattimurska ja puolet juustoraasteesta pastan
sekaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään. (Tein tätä ruokaa ihan
fiilispohjalta, ja ajattelin ensin laittaa vain papusalsaa kostukkeeksi. Vaistoni
käski kuitenkin lisätä myös tomaattimurskaa. Koostumuksesta tulikin varsin
hyvä.) Tässä kohtaa on hyvä maistaa, kaipaako pastaseos suolaa ja pippuria. Minä
lisäsin niitä molempia ja sekoitin vielä kerran, jotta nuo vähäiset mausteet
pääsivät levittymään kaikkialle ruokaan.
4.
Lado pastan pinnalle Boltsit ja huuhdellut pikkutomaatit.
5.
Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
6.
Laita vuoka 225 C uunin keskitasolle n. 30 minuutiksi.
Boltsit olivat kuin olivatkin yllättävän hyviä, ja niitä
olisi tosiaan saanut olla enemmänkin. Kyllä tähän ruokaan se kaksi pakettia
kannattaa siis ostaa, ettei kovin tarvitse palleroita halkoa. Muutoin olin
kaikin puolin tyytyväinen tähän helposti valmistuvaan arkiruokaan. Aktiivinen
ruoanvalmistusaika oli melko olematon, jos ei pastaveden ja pastan keittämistä
oteta huomioon. Arjen kiireissä sekin asia on plussaa.
Suhtauduin tosiaankin tähän tuotteeseen pienoisella
varauksella, koska en ole tähän mennessä maistanut tarpeeksi hyvältä maistuvaa
korviketta, enkä toisaalta ole kokenut niihin kummoista tarvettakaan.
Kuvittelen tämän tuotteen tarkoitetun jonkinlaiseksi lihapullien korvikkeeksi.
Me puolestamme olemme sekasyöjiä, ja syömme lihapullamme jatkossakin lihaisina
versioina. Todennäköisesti tulen kuitenkin ostamaan Boltsi-pullia vielä
uudelleenkin, ihan niiden itsensä takia, eikä minkään muun korvikkeena. Ihan kelpo
syötävää olivat siis ainakin nämä originaalit, joiden hallitsevana makuna oli
mielestäni paahdettu sipuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti