torstai 19. syyskuuta 2019

Katkarapunachot uunista ulos


Perjantai-iltaisin tekee mieli hiukan herkutella alkavan viikonlopun kunniaksi. Toisaalta siinä kohti viikkoa on monesti niin kaikkensa antanut olo, että tuon perjantai-illan herkun soisi valmistuvan helposti. Juuri tuollaiseen tarpeeseen sopii paremmin kuin hyvin uunipellillinen nachoja, jonka täytteeksi voi sopivien salsojen lisäksi heitellä melkeinpä mitä vain mieli tekee. Viime vuonna kirjoitin pollonachoista, eli silloin täytteenä oli kanaa. Tässä linkki tuohon ohjeeseen.  (Kannattaa muuten kurkata linkin postaus, siellä on myös ihan superihana salaatti!) Viime perjantaina teki mieli katkarapunachoja. Katkaravut ovat mitä luontevin perjantaiherkun raaka-aine, koska niistä saa tosi helposti ja nopeasti aikaan vaikka mitä hyvää.




Uuninachojen valmistuksessa käytän ihan surutta valmiita salsoja ja kastikkeita. Voit toki tehdä ne myös itse, mutta minä en viitsi. En ainakaan perjantaina. Minulle tämä ruoka on sellainen ”helpolla hyvää” -juttu, ja niin se saa olla jatkossakin. On ihan okei oikaista silloin kun siltä tuntuu.

Katkarapunachot


(4:lle)

1 iso pussi nachoja (Indian nacho original)
2 prk (à 230 g) pineapple salsaa medium
1 prk (300 g) juustodippi medium
1 punainen chili
1 pss (150 g) cheddar-juustoraastetta
2 pss (à 180 g) katkarapuja
1 pkt pakastettuja avokadokuutioita (tai tuoretta)
limelohkoja

225 C uunissa 10-15 minuuttia




1.
Sulata ja valuta katkaravut. Jos käytät pakastettuja avokadoja, sulata ne pakkauksen ohjeen mukaan.




2.
Levitä nachoja uunipellille leivinpaperin päälle niin paljon kuin mieli tekee. Minä laitoin pikkuisen vajaan pussillisen. Lusikoi salsa nachojen päälle, ”sinne tänne -tyylillä” on ihan hyvä.




3.
Lusikoi joukkoon myös juustodippi. Huuhtele ja viipaloi chili renkaiksi, ja lisää chilirenkaat kastikkeiden päälle. Minä poistin chilistä siemenet, koska haluan maistaa muutakin kuin chilin. Kastikkeiksikin valitsen aina mieluiten mediumin, mutta jos pidät tulisesta, valitse hottia.




Vinkki: Saat chilistä siemenet helposti pois siten, että leikkaa ensin muutama siivu chilin kärjestä, jotta sinne muodostuu kunnon aukko. Rullaile seuraavaksi chiliä kämmenen ja leikkuulaudan välissä. Laita sitten chili pystyasentoon, aukko leikkuulautaa vasten, ja kopsuttele chiliä lautaa vasten. Siemenet tippuvat chilistä ulos. Kätevää! Suosittelen tekemään tämän chili-osuuden keittiöhanskat kädessä. Chilin polte jää käsiin (ja siirtyy niistä kaikkeen mihin kosket), jos käsittelet sitä paljain käsin.

4.
Ripottele juustoraaste tasaisesti koko komeuden päälle. Valuta katkaravut, ja lisää ne juustokerroksen päälle.




5.
Laita nachopelti 225 C -asteiseen uuniin  10-15 minuutiksi. Uunien tehot vaihtelevat, joten tarkkaile paistumisen edistymistä. Malta kuitenkin sen verran, että juustot ovat kunnolla sulaneet. Siinä vaiheessa on yleensä kastikkeetkin kuumia. Levitä avokadon palaset valmiin pellillisen päälle.




6.
Tarjoile lisäksi limen lohkoja, joista kukin voi puristaa kivaa raikkautta annokseensa. Se on vähän niin kuin piste iin päälle, kun katkarapunachoista on kyse. Ruokajuomaksi suosittelen olutta, mieluiten meksikolaista, ja ehdottomasti pullon suusta. Limelohko pullon suuhun on myös kiva yksityiskohta. Lohkon läpi ei juoda, vaan se tuikataan pullon kaulasta alas olutta maustamaan.




Olipas hyvää! Aika kauan siitä jo onkin, kun ylipäätänsä mitään nachoja olen valmistanut. Olihan se siis jo aikakin. Tämä on rentoa ja hauskaa syötävää, jota on lupa syödä myös käsin, jos niin haluat. Nachopellin äärellä (mieluiten hyvässä seurassa) tulee aina kiva fiilis, ja senkin vuoksi tämä on mitä parhainta perjantai-illan herkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti