Perjantai-iltaisin tekee mieli hiukan herkutella alkavan
viikonlopun kunniaksi. Toisaalta siinä kohti viikkoa on monesti niin kaikkensa
antanut olo, että tuon perjantai-illan herkun soisi valmistuvan helposti. Juuri
tuollaiseen tarpeeseen sopii paremmin kuin hyvin uunipellillinen nachoja, jonka
täytteeksi voi sopivien salsojen lisäksi heitellä melkeinpä mitä vain mieli
tekee. Viime vuonna kirjoitin pollonachoista, eli silloin täytteenä oli kanaa.
Tässä linkki tuohon ohjeeseen.
(Kannattaa muuten kurkata linkin postaus, siellä on myös ihan superihana
salaatti!) Viime perjantaina teki mieli katkarapunachoja. Katkaravut ovat mitä luontevin perjantaiherkun raaka-aine, koska niistä saa
tosi helposti ja nopeasti aikaan vaikka mitä hyvää.
Uuninachojen valmistuksessa käytän ihan surutta valmiita salsoja ja
kastikkeita. Voit toki tehdä ne myös itse, mutta minä en viitsi. En ainakaan
perjantaina. Minulle tämä ruoka on sellainen ”helpolla hyvää” -juttu, ja niin
se saa olla jatkossakin. On ihan okei oikaista silloin kun siltä tuntuu.
Katkarapunachot
(4:lle)
1 iso pussi nachoja (Indian nacho original)
2 prk (à 230 g) pineapple salsaa medium
1 prk (300 g) juustodippi medium
1 punainen chili
1 pss (150 g) cheddar-juustoraastetta
2 pss (à 180 g) katkarapuja
1 pkt pakastettuja avokadokuutioita (tai tuoretta)
limelohkoja
225 C uunissa 10-15 minuuttia
1.
Sulata ja valuta katkaravut. Jos käytät pakastettuja avokadoja, sulata
ne pakkauksen ohjeen mukaan.
2.
Levitä nachoja uunipellille leivinpaperin päälle niin paljon kuin mieli
tekee. Minä laitoin pikkuisen vajaan pussillisen. Lusikoi salsa nachojen päälle,
”sinne tänne -tyylillä” on ihan hyvä.
3.
Lusikoi joukkoon myös juustodippi. Huuhtele ja viipaloi chili
renkaiksi, ja lisää chilirenkaat kastikkeiden päälle. Minä poistin chilistä siemenet,
koska haluan maistaa muutakin kuin chilin. Kastikkeiksikin valitsen aina
mieluiten mediumin, mutta jos pidät tulisesta, valitse hottia.
Vinkki: Saat chilistä siemenet helposti pois siten, että leikkaa ensin
muutama siivu chilin kärjestä, jotta sinne muodostuu kunnon aukko. Rullaile seuraavaksi
chiliä kämmenen ja leikkuulaudan välissä. Laita sitten chili pystyasentoon,
aukko leikkuulautaa vasten, ja kopsuttele chiliä lautaa vasten. Siemenet
tippuvat chilistä ulos. Kätevää! Suosittelen tekemään tämän chili-osuuden keittiöhanskat
kädessä. Chilin polte jää käsiin (ja siirtyy niistä kaikkeen mihin kosket), jos
käsittelet sitä paljain käsin.
4.
Ripottele juustoraaste tasaisesti koko komeuden päälle. Valuta
katkaravut, ja lisää ne juustokerroksen päälle.
5.
Laita nachopelti 225 C -asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi. Uunien tehot vaihtelevat,
joten tarkkaile paistumisen edistymistä. Malta kuitenkin sen verran, että
juustot ovat kunnolla sulaneet. Siinä vaiheessa on yleensä kastikkeetkin
kuumia. Levitä avokadon palaset valmiin pellillisen päälle.
6.
Tarjoile lisäksi limen lohkoja, joista kukin voi puristaa kivaa
raikkautta annokseensa. Se on vähän niin kuin piste iin päälle, kun
katkarapunachoista on kyse. Ruokajuomaksi suosittelen olutta, mieluiten meksikolaista,
ja ehdottomasti pullon suusta. Limelohko pullon suuhun on myös kiva yksityiskohta.
Lohkon läpi ei juoda, vaan se tuikataan pullon kaulasta alas olutta maustamaan.
Olipas hyvää! Aika kauan siitä jo onkin, kun ylipäätänsä mitään nachoja
olen valmistanut. Olihan se siis jo aikakin. Tämä on rentoa ja hauskaa
syötävää, jota on lupa syödä myös käsin, jos niin haluat. Nachopellin äärellä
(mieluiten hyvässä seurassa) tulee aina kiva fiilis, ja senkin vuoksi tämä on
mitä parhainta perjantai-illan herkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti