Tämä broilerisuikalekastike on sellainen herkku, jota minulta toivotaan
yhä uudestaan ja uudestaan. Toinen tyttäristämme on sen joskus aikoinaan nimennyt
vallan yhdeksi lempiruoistaan. Odotellessamme tuon samaisen tyttären vauvaa
syntyväksi huomasin suunnittelevani ruokalistoja sitä silmällä pitäen, että
niitä voisi myös pakastaa. Halusin nimittäin vauvan synnyttyä viedä hyvän setin
pakastettuja kotiruokia ikään kuin ”rotinoiksi” vauvaperheen alkuaikoja
helpottamaan. Tämä ruoka kuului itsestään selvästi rotinoihin.
Broilerisuikalekastike
4:lle
500-600 g broilerinfileitä (nämä olivat kevyesti maustettuja)
1 sipuli tai 2-3 kesäsipulia varsineen
1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 punainen paprika
öljyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
mustapippuria
vettä
kanafondia maun mukaan
50 g maustettua tuorejuustoa (tässä aurinkokuivattu tomaatti)
Suikaloi broilerinfileet reiluiksi suikaleiksi (kaupan valmiit suikaleet
ovat makuuni liian olemattomia). Silppua sipuli ja lohko puhdistetut (jos
tarpeen) herkkusienet. Huuhtele ja suikaloi paprika.
Kuumenna öljy ja laita broilerinsuikaleet paistumaan. Mausta ne
paprikajauheella, currylla ja mustapippurilla. Jos käytät maustamattomia
broilereita, tarvitaan lisäksi ainakin suolaa, ja mahdollisesti myös muita
mausteita.
Lisää sipulisilppu, mutta säästä osa varsista koristelua varten. Lisää myös
herkkusienet ja paprikat. (Tosin minä poikkesin tällä kertaa paprikoiden osalta
normaalista. Tiesin paprikoiden aiheuttaneen raskausaikana normaalista poiketen
jonkinasteista vastenmielisyyttä, joten en uskaltanut laittaa niitä tällä
kertaa ruoan sekaan. Koska puolet ruoasta päätyi meille itsellemme, halusimme
tähän ruokaan myös paprikoita. Paahdoin ne siis pikaisesti erikseen pienessä
öljytilkassa, ja lisäsimme niitä vain meidän annoksiin.)
Kun broilerit ovat kypsiä, on aika tarkistaa niiden maku. Lisää vettä
niin että broilerit ja kasvikset peittyvät kunnolla. Veden määrää en tullut
mitanneeksi, mutta kyllä sitä hyvinkin ainakin 5-6 dl meni. Saattaa olla, että
meni enemmänkin. Ota nyt sitten tästäkin selvää. Ehkä kuitenkin tuo ”ainesten
peittoaminen” on muutenkin parempi ohje, kuin tarkka dl-määrä. Lisää kana-annosfondi,
ja fondin sekoituttua ruokaan tarkista sen riittävyys. Lisää tarvittaessa.
Lisää tuorejuusto ja anna kastikkeen kiehua hiljaisella tulella kannen
alla n. 20 minuuttia. Suurusta vaalealla Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaisesti. Tarjoile
kastike keitetyn riisin kanssa. Koristele annokset silputuilla kesäsipulin
varsilla. Talviaikaan esim. persilja käy hyvin koristeeksi.
Tulipa tässä mieleeni vielä tuosta kesäsipulista, että käytän sen sanan
etuosassa tosiaankin sanaa kesä enkä kevät. En tiedä kumpi on virallisesti
oikea nimitys tälle ihanalle sipulille, mutta koska näillä korkeuksilla tätä
sipulia saa vasta kesällä (eikä keväällä), kutsun sitä kesäsipuliksi. Myös sen varret
kannattaa ehdottomasti hyödyntää niin ruokiin kuin niiden koristeluunkin. Salaateissakin ne ovat aivan mahtavia.
Valmistin tätä ihanaa kotiruokaa tuplasatsin. Paistoin broilerit sun
muut yhtä aikaa kahdessa padassa, ja yhdistin ne yhteen pataan siinä vaiheessa,
kun lisäsin veden. Yllä olevan reseptin ohje on tehty kuitenkin vain yhden
satsin mitoilla.
Puolet ruoasta päätyi siis pakasterasioihin, ja toisen puolen söimme
itse kahdessa erässä. Ensimmäiset annokset söimme heti ruoan valmistuttua ja
toiset annokset pakkasin riiseineen mikroastioihin töihin mukaan otettavaksi.
Tätä ruokaa tehdessäni odotimme vielä ensimmäistä lapsenlastamme
syntyväksi. Nyt tätä postausta kirjoittaessani olen jo yhden viikon ikäisen suloisen
tyttövauvan onnellinen mummu. Elämä on lahja, ja tämä ihana pieni ihminen on
lahjoista paras. Mummun kulta, tervetuloa maailmaan!
Herkullisen kuuloinen resepti. Onnea tuoreelle mummulle! Lapset ovat kyllä parasta mitä elämä voi antaa <3
VastaaPoistaVoi kiitos! 😍 Resepti on hyvä ja helppo, ja lapset ovat tosiaankin ihan parasta ❣️
Poista